Περ. Εν. Δυτ. Αττικής: Σύσκεψη εργασίας για τη Δημόσια Υγεία των πολιτών

Δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής για τη σύσκεψη εργασίας με υπεύθυνους των Δήμων για τη Δημόσια Υγεία των πολιτών της Δυτικής Αττικής:

Λ. Κοσμόπουλος: «Οργάνωση, συνεργασία & σχέδιο για τη Δημόσια Υγεία».

Ευρεία σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων της Δυτικής Αττικής, αρμοδίων για τη Δημόσια Υγεία.

Στόχος η συνεργασία Περιφέρειας Αττικής, πολιτικού και υπηρεσιακού δυναμικού, και Δήμων για κοινή δράση, οργάνωση και εκπόνηση σχετικών επιχειρησιακών σχεδιασμών.

Αρχικά, συζητήθηκε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και οι ψεκασμοί που έχουν ήδη ξεκινήσει από τις περιοχές Μεγάρων, Νέας Περάμου, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ψάθας, και συνεχίζονται στις περιοχές των Δήμων Ασπροπύργου, σε σημεία του Δήμου Ελευσίνας και όπως και του Δήμου Φυλής. Έπειτα, έγινε συζήτηση για τη σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση ζητημάτων δημόσιας υγείας λόγω ενδεχομένων φυσικών καταστροφών. Εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτ. Αττικής, ζητήθηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία των Δήμων και των περιοχών αρμοδιότητάς τους προκειμένου να γίνει καταγραφή και να συνταχθεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση θεμάτων δημόσιας υγείας μετά από φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί, κλπ.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος δήλωσε ότι «Προχωράμε με οργάνωση και συντονισμό, όσον αφορά την πρόληψη κατά του ιού του Δυτικού Νείλου όπως και τα θέματα δημόσιας υγείας που προκύπτουν μετά από φυσικές καταστροφές.

Επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους Δήμους της Δυτ. Αττικής, για να οργανώσουμε, να καταγράψουμε τις περιοχές συστηματικά, με τη συμβολή των υπηρεσιών μας, για να έχουμε σχέδιο και να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιοδήποτε φαινόμενο και περιστατικό απειλήσει την περιοχή και τους πολίτες».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button