Έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου από την Περιφέρεια Αττικής

Δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου αναφέρει ότι ξεκίνησε από την Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, το μεγάλο έργο βελτίωσης του περιφερειακού και του παράπλευρου οδικού δικτύου Αθηνών Λαμίας και Αθηνών Κορίνθου.

Οι εργασίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση και Περιοδική Συντήρηση υποδομών στο οδικό δίκτυο Περιφέρειας Αττικής» και είναι συνολικού Προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ για όλη την Αττική.

Ειδικότερα στη Δυτική Αττική, στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών εκτεταμένης συντήρησης ασφαλτοταπήτων στο οδικό δίκτυο:

– ΠΕΟ Αθηνών- Κορίνθου (από ΠΥΡΚΑΛ μέχρι όρια Περ. Αττικής).

– ΠΕΟ Ελευσίνα – Θήβα (από ΠΥΡΚΑΛ μέχρι όρια Περ. Αττικής.

– Παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Κορίνθου από τέλος Αττικής Οδού έως όρια του νομού Αττικής με το νομό Κορινθίας (μεταξύ Κινέτας και Αγ. Θεοδώρων).

Για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με ζώνες αποκλεισμού και βέλη κινήσεων.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η αλλαγή της καθημερινότητας, η οδική ασφάλεια, η βελτίωση της ποιότητας ζωής με έργο. Για αυτό και προχωράμε στην βελτίωση του οδικού δικτύου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, για να αλλάξουμε την όψη της περιοχής μας αλλά και να διευκολύνουμε την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button