Βουλή: Διυπουργική σύσκεψη για τις τελευταίες πλημμύρες

Η καταγραφή και αξιολόγηση της πορείας των αντιπλημμυρικών έργων και των εργασιών αποκατάστασης των καταστροφών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, καθώς και η αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν έπειτα από τα νέα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, απασχόλησε τη διυπουργική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, υπό τους Υπουργούς Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιάννη Καπάκη και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργου Δέδε.

Στη σύσκεψη, όπου δόθηκε η δυνατότητα ακριβούς αποτύπωσης της κατάστασης, εξετάστηκε η ολιστική προσέγγιση στο ζήτημα της θωράκισης των περιοχών, που έχουν πληγεί, καθώς και οι δυνατότητες συντονισμού, συνεργασίας και επιπρόσθετης στήριξης από την Πολιτεία στους πληγέντες Δήμους, συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, η Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη, και ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων, Ελευθέριος Κοσμόπουλος.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης  σχετικά με το υπόψη θέμα δήλωσε:

«Υστερα από λεπτομερέστατη εξέταση των ζητημάτων, που απασχολούν τους κατοίκους της Νέας Περάμου και των Μεγάρων, μετά την τελευταία πλημύρα,  ο Υπουργός Υποδομών – Μεταφορών και δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, δεσμεύτηκε ότι θα υπογραφεί προγραμματική συμφωνία μεταξύ Υπουργείου και Δήμου Μεγαρέων για ασφαλτοστρώσεις στο πλαίσιο της πλήρους αποκατάστασης των κατεστραμμένων δρόμων  στην περιοχή που επλήγη.

Επίσης υποσχέθηκε να βρεθεί τεχνικά ο τρόπος έτσι ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες προκειμένου να μην υπάρχει χρονοτριβή και άλλα εμπόδια για να δίδονται λύσεις άμεσα για την ανακούφιση των πληγέντων.

Τέλος εξετάζεται η πρόταση του Δήμου Μεγαρέων, που είχε υποβληθεί εν πρώτοις από μένα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα τον Νοέμβριο του 2017 για να μελετηθεί και να γίνουν οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις  από το Υπουργείο Υποδομών κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού, έτσι ώστε να διευθετηθούν τα γεφύρια ώστε να οδηγούνται τα όμβρια ελεύθερα προς την θάλασσα και η Περιφέρεια Αττικής παράλληλα να προβεί σε σύνταξη νέας μελέτης για να μην πλημυρίζει η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και να γίνεται αδιάβατη από την θέση Ευταξίας μέχρι τον Καρδατά.

Από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη  εγκρίθηκε η διάθεση ποσού 150.000 ευρώ στο Δήμο Μεγαρέων για άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις όπου χρειάζεται, για την αποκατάσταση των ζημιών στη Νέα Πέραμο

Παρόμοια άρθρα

Back to top button