Ανακοίνωση για την αύξηση των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αύξηση μόνο των  Τελών Φωτισμού και Καθαριότητος για το επόμενο έτος, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες τελών παρέμειναν αμετάβλητες.

 

H απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από σχετική εισήγηση μετά από μελέτη της Οικονομικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητος του Δήμου για αύξηση 12,89%.

 

Δηλαδή το μέσο νοικοκυριό θα επιβαρυνθεί με το ποσό του ενάμιση ευρώ (1,5) το δίμηνο περίπου, το οποίο όμως για το Δήμο είναι ένα σημαντικό ποσό, για να βελτιώσει την Καθαριότητα, που δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά άπτεται και επί των θεμάτων υγείας των πολιτών.

 

Η ανάγκη προέκυψε από το γεγονός ότι η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου, είχε εγκαταλείψει τα θέματα Καθαριότητος στο έλεος του Θεού.

 

Όλοι ζήσαμε την τρομερή και φοβερή κατάσταση του καλοκαιριού, όπου όλος ο Δήμος είχε μετατραπεί σε μία απέραντη χωματερή.

 

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Τα περισσότερα απορριμματοφόρα ήταν “διαλυμένα” γεγονός που αποδεικνύεται και από την έγγραφη αναφορά του αρμοδίου υπαλλήλου.

 

Όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα έχουν μείνει με τελείως φθαρμένα λάστιχα, κάτι, που τα καθιστά και επικίνδυνα.

 

Επειδή δε, έχουν μείνει και τελείως ασυντήρητα, εμφανίζουν συνεχώς νέες βλάβες.

 

Πολλοί κάδοι απορριμμάτων εξάλλου έχουν εξαφανιστεί και από εκείνους που έχουν απομείνει οι περισσότεροι απαιτούν μεγάλες επισκευές.

 

Παράλληλα θα πρέπει να τονιστεί η ευαισθησία της νέας Διοίκησης στα ζητήματα κοινωνικής μέριμνας, αποφασίζοντας για πρώτη φορά στα χρονικά την πλήρη απαλλαγή καταβολής Δημοτικών Τελών σε Πολύτεκνους και ΑΜΕΑ, μείωση 50% στις άπορες οικογένειες  και μείωση επίσης 50% στις νέες επιχειρήσεις για τα δύο πρώτα χρόνια.

 

Η νέα Διοίκηση ελπίζει ότι οι πολίτες θα κατανοήσουν το μεγάλο πρόβλημα και θα δικαιολογήσουν την μικρή αύξηση του ενάμιση (1,5) ευρώ κάθε δίμηνο.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button