Άμεσα σε λειτουργία το «Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης» του Δήμου

Ο Δήμος Μεγαρέων  στο πλαίσιο της παροχής Υπηρεσιών Ψυχοκοινωνικής μέριμνας εγκαινιάζει σύντομα τη λειτουργία του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.

 

Το Κέντρο αυτό στελεχώνεται από καταρτισμένο και εξειδικευμένο  επιστημονικό προσωπικό Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών με αρμοδιότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ψυχοκοινωνικών ζητημάτων.

 

Η Αντιδήμαρχος Μεγάρων Κα Βανέσσα Μαυροειδή στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η νέα αυτή δομή του Δήμου Μεγαρέων δήλωσε:

«Σε μία περίοδο όπου η κοινωνικο-οικονομική κρίση έχει επιφέρει πολλαπλά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, αποτελεί ιδιαίτερο πλεονέκτημα για τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής μας η λειτουργία ενός ανάλογου Κέντρου στο πλαίσιο των κοινωνικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες σε κάθε δημότη, συμπολίτη και κάτοικο, που έχει ανάγκη από την ανάλογη παρέμβαση.

 

Το “Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης” εντάσσεται στις δομές των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεγαρέων, θα στεγάζεται στο κτίριο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ στην παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και απασχοληθούν δύο (2) Ψυχολόγοι και τρείς (3) Κοινωνικοί Λειτουργοί.

 

Βασικός σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Μεγαρέων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσα από την παροχή Υπηρεσιών πρόληψης, παρέμβασης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης στην τοπική κοινωνία και ειδικά σε άτομα, που έχουν ανάγκη από Κοινωνική και ψυχική υποστήριξη.

 

Συγκεκριμένα οι Υπηρεσίες αυτές αφορούν αξιολόγηση, συμβουλευτική και ψυχική υποστήριξη σε επίπεδο ατόμου και οικογένειας, παιδιών , εφήβων και ενηλίκων με συμπεριφορικές, συναισθηματικές και άλλες δυσκολίες.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button