Ι. Μαρινάκης: Ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Σταμούλη

Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιοποιήθηκε στον τοπικό τύπο το έγγραφο με τα αιτήματα του κ. Σταμούλη προς την οικονομική υπηρεσία του δήμου, που αφορούν στην οικονομική κατάσταση του δήμου. Στο έγγραφο αυτό υπήρχε χειρόγραφη απάντηση του Δημάρχου κ. Μαρινάκη που αναφερόταν στην κείμενη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία τα οικονομικά στοιχεία του δήμου αποδίδονται μόνο στο Δήμαρχο και την Οικονομική Επιτροπή στους οποίους λογοδοτεί η ταμειακή υπηρεσία.

 

Ο κ. Σταμούλης δεν έχει αντιληφθεί δυστυχώς ακόμα ότι πλέον είναι εκλεγμένος Δήμαρχος και ως Δήμαρχος πρέπει να συμπεριφέρεται.

 

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα, παρουσιάζει συμπεριφορά νεοεκλεγμένου δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης με εμφανή τα σημάδια της μεγάλης απειρίας. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ο τρόπος αλλά και η ουσία του αιτήματος. Μόνο ένας νέος άπειρος δημοτικός σύμβουλος θα ζητούσε αυτή τη χρονική στιγμή τέτοια στοιχεία, όταν είναι γνωστό ακόμα και στον απλό πολίτη ότι τα οικονομικά στοιχεία του δήμου αλλάζουν ανά πάσα στιγμή και θα είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που θα υπάρχουν την 1/9/2014, όταν θα αναλάβει επίσημα ο κ. Σταμούλης. Το έλλειμμα γνώσεων περί των οικονομικών του δήμου από πλευράς κ. Σταμούλη είναι πολύ εμφανές και ανησυχητικό, αφού λειτουργεί κατά τέτοιο απογοητευτικό τρόπο πριν ακόμα αναλάβει.

 

Η διοίκηση μας δεν έχει σκοπό να σταθεί εμπόδιο, ούτε να αποκρύψει το παραμικρό από το νέο Δήμαρχο. Αντιθέτως για να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, η οικονομική υπηρεσία του δήμου έλαβε εντολή από το Δήμαρχο κ. Μαρινάκη να δημοσιοποιήσει τα οικονομικά στοιχεία που ζητήθηκαν ώστε να λάβει γνώση καταρχήν ο πολίτης και κατά συνέπεια και ο κ. Σταμούλης. Μπορεί έτσι να πάψει να εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμα και μετά τις εκλογές ως αντιπολίτευση. Βέβαια είναι δύσκολο να κόψεις εύκολα τον καταγγελτικό και ψεύτικο λόγο από έναν κατ’ εξακολούθηση συκοφάντη. Ευελπιστούμε να συνετισθεί γρήγορα και να σκύψει στα προβλήματα που τον περιμένουν, για το καλό του τόπου. Γιατί        γι’ αυτά τα προβλήματα θα κλιθεί να λογοδοτεί καθημερινά, μετά την 1/9/2014. Αν έχει σκοπό να συνεχίσει να λειτουργεί ως αντιπολίτευση ενώ θα είναι διοίκηση τότε το παιχνίδι είναι χαμένο εξαρχής. Και το κακό είναι ότι χαμένος θα είναι, όχι ο κ. Σταμούλης αλλά ο λαός που τον εμπιστεύτηκε.

 

Ως απερχόμενη διοίκηση το απευχόμαστε και αντιθέτως ευχόμαστε να βρεθούν σοβαροί και έμπειροι συνεργάτες που θα τον αποτρέψουν στο μέλλον από τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή, του αιτήματος των οικονομικών στοιχείων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που φανερώνουν την ένδεια του περί των οικονομικών του δήμου που θα αναλάβει και τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button