Αίτημα Δημάρχου Μεγαρέων κατασκευής νέας εισόδου επί της ΠΕΟΑΚ στη θέση “Καμίνια”

Νότια της πόλης των Μεγάρων την δεκαετία του 1990 έγιναν μεγάλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

Συγκεκριμένα έγινε νέα χάραξη της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου (Ολυμπία Οδός) από το ύψος των Μεγάρων και δυτικά έως την θέση “Κακιά σκάλα” Κινέττας.

Εξαιτίας της νέας χάραξης έγιναν μεγάλες αλλαγές στο δευτερεύον και τριτεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών η Δυτική είσοδος των Μεγάρων η οποία ακολουθούσε την διαδρομή Π.Ε.Ο.Α.Κ (θέση Καμίνια – 28ης Οκτωβρίου – Κέντρο πόλης) καταργήθηκε.

Αυτό συνέβη αφού τμήμα της Π.Ε.Ο.Α.Κ στο σημείο εκείνο έγινε αδιέξοδο και ουσιαστικά καταργήθηκε αφού το οδόστρωμα του καταλείφθηκε από την διαπλάτυνση της τότε νέας Εθνικής Οδού, που εξελίχθηκε πλέον σε δρόμο του δευτερεύοντος Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης με έγγραφά του στην Περιφέρεια Αττικής, στη Διεύθυνση έργων Οδοποιίας ζητεί να κατασκευαστεί ισόπεδος κόμβος σύνδεσης επί του δευτερεύοντος Εθνικού οδικού δικτύου (Π.Ε.Ο.Α.Κ) στη θέση Καμίνια νότια της πόλης των Μεγάρων ώστε να αποκατασταθεί η Δυτική Είσοδος – Έξοδος της πόλης των Μεγάρων, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της επισκεψιμότητας σε αυτήν.

Μάλιστα η ανάγκη κατασκευής αυτού του νέου κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο καθίσταται πλέον επιτακτική με δεδομένο ότι από τις πλημμύρες της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018, που η περιοχή επλήγη από τον κυκλώνα “Ζορμπά” έπεσε μία από τις γέφυρες της Π.Ε.Ο.Α.Κ και η πόλη έχει αποκοπεί τελείως στο νότιο τμήμα της.

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button