Ο Δήμαρχος Μεγαρέων συγχαίρει τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων και τον σπουδαστή Β. Γιουρούκο για τις επιτυχίες τους

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει: Την Κυριακή 07/05/2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών του τμήματος των Γαλλικών της ΣΤ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, που διακρίθηκε σημαντικά καθώς έλαβε την 3η θέση πανελλαδικά στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2023 με θέμα ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ τον οποίο διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο και η Γαλλική Πρεσβεία Ελλάδος.

Τα παιδιά κλήθηκαν να ανακαλύψουν την γαλλική κουλτούρα μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες, μέσα από αναζήτηση και περιγραφή αξιοπερίεργων αντικειμένων γαλλικής προέλευσης τα οποία παρουσίασαν στον διαγωνισμό μεταξύ 500 περίπου σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων οι οποίοι βραβεύτηκαν στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας είναι άξιοι συγχαρητηρίων και πολλών επαίνων διότι με αυτήν την επιτυχία τους προβλήθηκε το σχολείο τους, τα Μέγαρα και ο Δήμος Μεγαρέων.

Κι άλλες φορές έχουν διακριθεί στο πρόσφατο παρελθόν μαθητές του 5ου Δημοτικού σχολείου Μεγάρων γεγονός που φανερώνει την άριστη εκπαιδευτική διαδικασία των διδασκόντων, του Διευθυντή κ. Γκαμπένη και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Είμαστε υπερήφανοι για όλους».

Στο ίδιο ύφος και για μια ακόμη επιτυχία συμπολίτη το δελτίο τύπου αναφέρει: «Πολύ ευχάριστα είναι τα πράγματα για την μαθητιώσα νεολαία του Δήμου Μεγαρέων αυτόν τον καιρό αφού μαθητές και σπουδαστές από τα σχολεία του Δήμου διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς και αθλητικές διοργανώσεις και άλλες δραστηριότητες και προοδεύουν γεγονός που τιμά τους ίδιους πρώτα, τους γονείς τους ακολούθως, τους δασκάλους και τους καθηγητές τους καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων κι εμείς αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Η επιτυχία του σπουδαστή του Δημόσιου ΙΕΚ Μεγάρων, Βασίλη Γιουρούκου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 8ο Διαγωνισμό δεξιοτήτων Euroskills είναι ακόμη μία απόδειξη του γεγονότος της άριστης εργασίας που συντελείται από τους εκπαιδευτικούς στα Σχολεία του Δήμου μας.

Πολλά και θερμά συγχαρητήρια στον Βασίλη στον οποίο εύχομαι να γυρίσει από την Πολωνία κρατώντας το τρόπαιο του διαγωνισμού. Επίσης του εύχομαι να έχει καλή επιτυχία στις σπουδές του και στην επαγγελματική του σταδιοδρομία».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button