Σκληρή απάντηση του Δημάρχου Γρ. Σταμούλη σε δημοσίευμα της «ΑΙΧΜΗΣ»

«Δεν είναι έτσι η συναίνεση, είναι καθαρό σαμποτάζ»

 

Σκληρή απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας  “ΑΙΧΜΗ” δίνει ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης και “πετάει το γάντι” στον ανώνυμο συντάκτη του κειμένου, το οποίο δημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας με ημερομηνία 17 Ιουλίου 2015, στη σελίδα 3, με τίτλο: «Η συναίνεση είναι ζητούμενο και δεν έπρεπε να αποτελεί ταμπού».

 

Ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, αναφέρει:

 

«Διαβάζοντας κάποιος το σχόλιο αυτό, νομίζει ότι όλα βαίνουν καλώς και έγιναν κάποια βήματα σε κλίμα συναίνεσης για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του Ισοσκελισμού του Προϋπολογισμού. Ψάχνοντας όμως το κείμενο φράση-φράση, εκείνο που θέλει να προπαγανδίσει ο συντάκτης του είναι ότι, τάχα η αντιπολίτευση κινείται σε τροχιά συνεννόησης, ενώ ο δήθεν ”κακός” και κατά τον συντάκτη “ανήμπορος” Δήμαρχος δεν την θέλει, την αρνείται και επειδή “πνίγεται” από τα πολλαπλά προβλήματα, αναγκάζεται να στείλει στην αντιπολίτευση S.O.S.

 

Όχι αγαπητέ φίλε συντάκτα, το κείμενό σου είναι εκ του πονηρού. Δεν είναι ειλικρινές, είναι προσχηματικό, παρελκυστικό, είναι παραπλανητικό. Δεν ενημερώνει, όπως προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά παραπλανεί. Δείχνει πεντακάθαρα ότι είναι ένα κείμενο σε ένα παραταξιακό  έντυπο, που έχει στόχο να επιτεθεί απροσχημάτιστα και αναίτια στη Διοίκηση του Δήμου και στο Δήμαρχο προσωπικά, από αντιπολιτευτικό μένος και όχι γιατί νοιάζεται για την όποια συναίνεση, για την οποία μάλιστα αναφέρει ότι είναι και το ζητούμενο.

 

Η αλήθεια είναι μία και μόνη. Ουδείς από την Αντιπολίτευση έχει το θάρρος να βάλλει πλάτη για να λυθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το Δήμο μας και όλους τους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Περιορίζονται μόνο σε ευχολόγια και προτάσεις μη ρεαλιστικές, μη εφαρμόσιμες.

 

Από την αρχή της θητείας μου δήλωσα ότι ως νέα Διοίκηση ζητώ για το καλό του Δήμου να παραμεριστούν οι παραταξιακές, στείρες και μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, να είμαστε ενωμένοι,  γιατί τα προβλήματα είναι ίδια, για όλους.

 

Για το λόγο αυτό, πολλές φορές έχω αποδεχθεί προτάσεις της Αντιπολίτευσης. Όπως επίσης, πολλές φορές έχω συμφωνήσει σε αναβολή συζήτησης θεμάτων που ζήτησε η αντιπολίτευση, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση και κοινός τόπος.

 

Δυστυχώς όμως, σε μείζονος σημασίας ζητήματα η Αντιπολίτευση κινείται σαν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Λες και έχουμε εκλογές… την άλλη Κυριακή.

 

Μονίμως, επιδιώκουν μικροκομματική εκμετάλλευση και είναι κόντρα σε όλα.

 

Δεν έχουν θέσεις! Απλά είναι αντίθετοι. Και το έδειξαν στο θέμα του Δανείου για να Ισοσκελιστεί ο Προϋπολογισμός και να εξοφληθούν τα παλαιά χρέη του Δήμου προς τους πολίτες. Και είναι γνωστό σε όλους, πως χωρίς προϋπολογισμό δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος.

 

Αγωνιούσαν μην τυχόν και κλείσει το θέμα και το κρατούν με πείσμα ακόμα ανοικτό. Ως πότε όμως; Ούτως ή άλλως θα κλείσει το ζήτημα, εμείς θα προχωρήσουμε και εκείνοι θα είναι δακτυλοδεικτούμενοι από τους πολίτες, οι οποίοι πλήττονται από χρέη που δημιούργησαν προηγούμενες διοικήσεις και  πάντως, ΟΧΙ η δική μας.

 

Ζήτησα λοιπόν, να καθίσουμε με τους επικεφαλής της Αντιπολίτευσης σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε υπεύθυνα. Και αντί να βρουν τη γενναιότητα και το θάρρος να συγκατατεθούν για το Δάνειο, πρότειναν να ζητηθεί πολιτική στήριξη από την Κυβέρνηση και αλλαγή Νόμου. Αυτά όμως είναι ανεφάρμοστα, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, χάνεται ο χρόνος και η κατάσταση του Δήμου χειροτερεύει.

 

Δεν δίνουν στήριξη. Δεν υπάρχει συναίνεση, υπάρχει σαμποτάζ.

 

Για να βγούμε λοιπόν από το αδιέξοδο, πρέπει άμεσα να ληφθεί καινούργια απόφαση, έτσι ώστε ο Δήμος να πάρει εγκεκριμένο τον Προϋπολογισμό. Όσο για το Δάνειο, θα δούμε αν και πότε και μέχρι ποίου ποσού, θα το εκταμιεύσουμε.

 

Το έχω πει πολλές φορές μέχρι σήμερα, θα το επαναλάβω ακόμα μία. ΔΕΝ χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή τα χρήματα, χρειαζόμαστε τον Προϋπολογισμό ως εργαλείο.

 

Ήδη έχουν εγκριθεί σημαντικά κονδύλια για έργα στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν γιατί δεν υπάρχει Προϋπολογισμός.

 

Κάνω λοιπόν ύστατη έκκληση σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, αλλά και στους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, να δώσουν θετική ψήφο εδώ και τώρα, αλλιώς η συμπεριφορά τους αυτή θα τους στιγματίσει σε όλη την υπόλοιπη πολιτική τους διαδρομή.

 

Επίσης θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν παίζω πολιτικά παιχνίδια. Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Με ενδιαφέρει να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου και να κάνω το σωστό. Να είμαι χρήσιμος στην τοπική κοινωνία και όχι αρεστός.

 

Κλείνοντας θέλω να τονίσω και πάλι ότι είμαστε αποφασισμένοι ως νέα Διοίκηση του Δήμου να προχωρήσουμε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, γνωρίζουμε τα προβλήματα, έχουμε και τις λύσεις.

 

Απευθύνω γενικό προσκλητήριο σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας πέρα από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές, να βάλλουν πλάτη όχι για να σιγουρέψει “ο Σταμούλης την καρέκλα του Δημάρχου”, αλλά για να υπάρχει μέλλον στον τόπο μας.

 

Οι πόρτες στο Δήμο Μεγαρέων είναι ορθάνοικτες. Απομένει λοιπόν, όλοι όσοι θέλουν ειλικρινά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, να κάνουν ένα βήμα μπροστά.

 

Οι Δημοτικές εκλογές είναι πολύ μακριά. Στο μεταξύ διάστημα, πρέπει άπαντες να συμπορευθούμε για το καλό του Δήμου, των πολιτών και των τοπικών Κοινωνιών.

               

Και βεβαίως, η συνεννόηση και η συναίνεση δεν πρέπει να είναι ταμπού για κανέναν, ούτε όμως και πολιτικό πυροτέχνημα.

 

Η συναίνεση αποδεικνύεται στην πράξη κι όχι με κούφια λόγια».

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button