Δ. Μεγαρέων: «Όχι στη μεταφορά LNG με φορτηγά αυτοκίνητα από την προβλήτα Περάματος» – Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει: Συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαΐου 2023, και συζήτησε το θέμα της αποτροπής μεταφοράς με φορτηγά αυτοκίνητα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από και προς τη νήσο Ρεβυθούσα στην προβλήτα “Πέραμα Μεγαρίδος” μετά την παραχώρηση της προβλήτας από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.).

Το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό και χωρίς καμία αμφιβολία θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στο περιβάλλον και η κίνηση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων θα είναι μία διαρκής απειλή για την ασφάλεια των κατοίκων από τις περιοχές που αυτά θα διέρχονται και όλοι θα ζουν με την αγωνία κάποιου ατυχήματος.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός αυτό θα επιβαρύνει πολλαπλά την κίνηση των οχημάτων και των πεζών και θα υποβαθμίσει αυτές τις περιοχές και προφανώς τα παράπονα των κατοίκων είναι δικαιολογημένα. Η μεταφορά υγροποιημένου Φυσικού αερίου LNG μπορεί να γίνει κατόπιν αδείας από τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ).

Από καιρό είναι γνωστή η θέση της Διοίκησης του Δήμου καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου πως διαφωνούν πλήρως με αυτό το γεγονός κι έχει εκφραστεί αυτό με την αρνητική θέση επί της σχετικής μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Μόλις έγινε γνωστό ότι από τις 19 Μαΐου 2023 πρόκειται να ξεκινήσει η υλοποίηση της μεταφοράς υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από και προς τη Ρεβυθούσα στην προβλήτα του Περάματος, ο Δήμος αντέδρασε και με πρόταση του Δημάρχου προσκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαΐου, για να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν αποφάσεις προκειμένου να αποτραπεί η συγκεκριμένη δράση η οποία θα προκαλέσει μόνον προβλήματα και καμία ωφέλεια στο Δήμο και στους πολίτες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγάρων κατόπιν διεξοδικής συζήτησης και ανταλλαγή απόψεων αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ κι ενέκρινε το παρακάτω Ψήφισμα:

«Δεν θα επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση της περιοχής από τις δραστηριότητες ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ.
Ανθρώπινη ασπίδα θα απαγορεύσει τη μεταφορά φορτηγών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από και προς τη νήσο Ρεβυθούσα μέσω προβλήτας «Περάματος Μεγαρίδας» καθώς και κάθε διέλευση από τον δρόμο προς Ρεβυθούσα. Θα προχωρήσουμε στις δέουσες δικαστικές ενέργειες».

Πέρα από τα παραπάνω ο Δήμαρχος πρότεινε και το κλείσιμο των Εκλογικών Τμημάτων κατά την διάρκεια των εκλογών της 21ης Μαΐου ως μέσο πίεσης, αλλά αντέδρασαν κάποιοι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια πρότεινε για τον ίδιο λόγο να παραιτηθεί ο Δήμαρχος και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά και πάλι κάποιοι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης αντέδρασαν.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button