Παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γεωργίας η 6η συνδιάσκεψη για την ΚΑΠ στα Μέγαρα με τη συμβολή Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Αγροτικής Ανάπτυξης

Λ. Κοσμόπουλος: «Οφείλουμε να στηρίξουμε ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα ως στυλοβάτη της παραγωγικής αλυσίδας»

Παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιάννους Βοϊτσεχόφσκι, πραγματοποιήθηκε η 6η Συνδιάσκεψη για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στα Μέγαρα, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο σημαντικό ρόλο που έχει στην Περιφέρεια Αττικής και στη Δυτική Αττική, ο Πρωτογενής Τομέας και στην «κομβική» σημασία της διατήρησης και της ενίσχυσης της αγροτικής δραστηριότητας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην Αττική θα δώσει επιπλέον διέξοδο στο πρόβλημα της ανεργίας, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, με την παράλληλη ενίσχυση της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά.
Παράλληλα επισήμανε πως η θεσμοθέτηση του 3% ως ελάχιστου ποσοστού των πόρων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής για την ενίσχυση νέων γεωργών, καθώς και η συστηματική ενοποίηση της γεωργικής εκπαίδευσης με τη συμβουλευτική, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την καινοτομία, θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανανέωση του γεωργικού πληθυσμού της Αττικής.

Σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, σύμφωνα με το δελτίο τύπου το οποίο και απέστειλε, ανέφερε: «Η αγροτική παραγωγή, η πτηνοτροφία, η κτηνοτροφία της Δυτικής Αττικής πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, με στρατηγικό σχέδιο. Είναι αναγκαιότητα επιτακτική, ιδιαίτερα στις μέρες μας που διαπιστώνουμε ότι οι κρίσεις της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής επιφέρουν σοβαρές αυξήσεις σε όλη την οικονομική και κατ’ επέκταση κοινωνική αλυσίδα.

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.) παρουσιάστηκε στα Μέγαρα, παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε. Γιάννους Βοϊτσεχόφσκι, με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως τόνισε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, στο μετασχηματισμό της αγροτικής οικονομίας και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Προσωπικά, είμαι καθημερινά σε συζητήσεις και στενή συνεργασία με τους ανθρώπους αυτών των παραγωγικών κλάδων της περιοχής μας, για να αντιμετωπίζουμε τα διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν και να εργαζόμαστε με ορίζοντα την ανάπτυξη».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button