Αδέσποτος Παλμός: «Με προσοχή η ενημέρωση για το θέμα του Λύκου – Είμαστε εδώ να ενημερώσουμε όσους φοβούνται»

Σε ενημέρωση για την επανεμφάνιση Λύκου προέβη η ομάδα Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse με την ακόλουθη ανακοίνωση.

Διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης δημοσίευσε, χθες, άρθρο όπου αναφέρει ότι επανεμφανίστηκε ο λύκος που είχε βρεθεί πάλι τον Δεκέμβριο του 2021. Πολίτης κατήγγειλε στο ενημερωτικό αυτό μέσο πως το ένα του σκυλί (μικρόσωμο) βρέθηκε νεκρό από Λύκο και την επόμενη εξαφανίστηκε το άλλο του σκυλάκι, μικρόσωμο τύπου γκριφόν και δυστυχώς άφησε ορφανά νεογέννητα μωράκια.

Από που να το πιάσουμε το θέμα…

Πρώτα απ’ όλα βλέποντας τις φωτογραφίες του άρθρου το ζώο το πιο πιθανόν να μην δέχτηκε επίθεση από Λύκο.

Δεύτερον η κατάσταση του άτυχου ζώου δεν είναι ζώου που έχει πεθάνει εκείνη την μέρα αλλά πολλές μέρες πιο πριν.

Τρίτον σαν οργάνωση είχαμε κάνει ενημέρωση από την πρώτη εμφάνιση του Λύκου στο σημείο όπου υπήρχε το βίντεο, πως πρέπει να προστατέψουν τα δεσποζόμενα ζώα και να μην βρίσκονται σε αυλές ή εκτεθειμένα μετά την Δύση του Ηλίου.

Αυτά τα ζωάκια που αδίκως έχασαν την ζωή τους βρισκόντουσαν κάποια μέτρα πιο πάνω από την πρώτη εμφάνιση του Λύκου και προφανώς ο ιδιοκτήτης παρόλα αυτά τα άφηνε ελεύθερα να πηγαινοέρχονται.
Σύμφωνα με τα λόγια εθελοντή που επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη ο ίδιος του ανέφερε πως άφηνε τα ζώα ελεύθερα για βόλτα στο δρόμο και επέστρεφαν μόνα στο σπίτι.

Και το ερώτημα. Τώρα ποιός φταίει; Ο Λύκος ή ο ιδιοκτήτης;;;

Όταν είχαμε ενημερώσει παντού να προστατευτούν τα δεσποζόμενα ζώα αφού είναι εύκολη λεία για τον Λύκο τα ζώα συντροφιάς;

Τέλος θα παρακαλούσα το διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης όταν κάνει δημοσιεύσεις περί επίθεση ζώων/Άγριας Ζωής να προσέχει πώς γράφει και να ενημερώνεται από ειδικούς.

Το συγκεκριμένο άρθρο προκαλεί με τα γραφόμενά τους ψευδή στοιχεία, τρόμο στους πολίτες της περιοχής με επισημάνσεις του στυλ «Τι θα γίνει αν εμφανιστεί ένα παιδί ή μια ανήμπορη γιαγιούλα»;

Παρακαλούμε τους πολίτες, όσοι έχουν κάποια ανησυχία ή φόβο να καλέσουν εμάς για περαιτέρω πληροφορίες και να ενημερώσουμε όπως έχουμε ενημερωθεί και εμείς με την σειρά μας από τους αρμόδιους της Άγριας Ζωής.

Καταλαβαίνουμε την ανησυχία του κόσμου, αλλά οι ψευδείς ειδήσεις και όταν προκαλούν φόβο είναι άμεσα για μήνυση.
Η φωτογραφία εξώφυλλου του άρθρου είναι από το βίντεο του Λύκου που βρέθηκε τον Δεκέμβριο και όχι του υποτιθέμενο Λύκου που έκανε την τωρινή επίθεση…

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Με εκτίμηση
Η ομάδα
ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ – STRAY PULSE

φωτογραφία ενδεικτική

Παρόμοια άρθρα

Back to top button