Σκληρές εικόνες, πόνο και απώλεια αφήνει πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά

Διαρκή ενημερωτικά δελτία από το φιλοζωικό σωματείο Μεγάρων Αδέσποτος Παλμός δίνουν το στίγμα μιας ακόμα κύριας πτυχής του καταστροφικού αποτελέσματος της πυρκαγιάς που τείνει να τελειώσει επιτέλους, αλλά μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης και από τον Σχίνο Λουτρακίου, εξ’ αιτίας της ισχυρής διεύθυνσης του ανέμου πέρασε στον Δήμο Μεγαρέων καίγοντας τα Γεράνεια Όρη και μεγάλο κομμάτι του κάμπου των Μεγάρων αποτεφρώνοντας κοντά στα 60.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.

Τα αγωνιώδη ενημερωτικά δελτία του Αδέσποτου Παλμού βήμα βήμα:

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21/05 (Φωτογραφικό Υλικό) Δυστυχώς οι εικόνες που αντικρίσαμε ήταν τόσο σκληρές. Όλοι λυγίσαμε. Δεν αντέξαμε. Πολλά νεκρά ζώα που είδαμε και άλλα πόσα που δεν βρήκαμε. Ένα καψαλισμένο σκυλάκι, μέσα στον τρόμο, κατακόκκινα μάτια μισάνοιχτα, μέσα στον πανικό. 6 γατάκια με νεκρή μανούλα να τα κυνηγάμε. Κάποια είχαν καλυφθεί τα μάτια τους με πύον. Νεκρά πρόβατα, μωρά, σκυλιά, άλογα, πουλιά. Τραυματισμένη αγελαδίτσα, γαϊδουράκια, χελώνες να υποφέρουν από εγκαύματα.

Αύριο θα συνεχίσουμε σε περιοχές που σήμερα δεν μπορέσαμε. Η σκυλίτσα και τα 6 γατάκια μεταφέρθηκαν σε κλινική όπου θα τα αναλάβει μια κυρία όπου επιθυμεί να μείνει ανώνυμη. Αύριο θα έρθει γιατρός της ΕΔΚΕ ο κύριος Καναβός Θεόδωρος ώστε να ελέγξει και να δοθούν οι βοήθειες στα πρόβατα, κατσίκες, γαϊδουράκια και την αγελαδίτσα που δεν μπορεί να σηκωθεί.
Η Άγρια Ζωή δεν υπάρχει…Χάθηκε…

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21/05
Σήμερα θα φύγουμε μια ομάδα με 4 οχήματα. Έχουμε πολλές κλήσεις από χτες, από ανθρώπους που άφησαν τα ζώα τους πίσω. Δυστυχώς η οργή μας τεράστια. Δεν δίστασαν κάποιοι να μας πουν στεγνά πως ξέχασαν τα ζώα τους. Κανίς, λυκόσκυλα κτλ. Όντως τα ξέχασαν και φυσικά σίγουρα κάποιοι δεν ήθελαν να τα βάλουν στο αμάξι τους γιατί έπιαναν χώρο. Ο άνθρωπος δεν άφησε ίχνος ανθρωπιάς μέσα του.
Έχουμε αμέτρητα τηλέφωνα που θέλετε να συμβάλλετε σε εθελοντική βοήθεια και είναι ειλικρινά μεγάλη συγκίνηση για εμάς. Δυστυχώς όμως λόγω των δρόμων και των συνθηκών πρέπει να είμαστε λίγοι καθώς υπάρχουν αρκετές εστίες και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκτεθούν άνθρωποι σε κίνδυνο.
Σας ευχαριστούμε όλους για την υπέροχη στήριξη που μας δίνετε. ΤΟ βράδυ θα ενημερωθεί το ποστ.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Μόλις επιστρέψαμε από Αλεποχώρι. Δυστυχώς η κατάσταση είναι απελπιστική. Σήμερα επιτράπηκε η είσοδος σε 3 αυτοκίνητα από εμάς κατόπιν ειδικής άδειας από τον αντιδήμαρχο. Πολλά ζώα σε αυλές, πολλά καμμένα ζώα και σίγουρα πολλά τραυματισμένα που δεν μπορέσαμε να πάμε καθώς ήταν απαγορευτικοί οι δρόμοι.
Από αύριο θα γίνουν οι καταγραφές στα σημεία και να μπούμε σε σπίτια που ήταν αδύνατον σήμερα.
Κάποιοι παρεξηγήθηκαν επειδή δεν μπορούσαμε να σηκώσουμε το τηλέφωνο και έβγαλε η γλώσσα τους δηλητήριο. Ζητάμε συγγνώμη αλλά τα τηλέφωνα δεν σταματούσαν να χτυπάνε και η επικοινωνία ήταν αδύνατη.
Προς το παρόν δεν χρειαζόμαστε αλλά είδη βοήθειας.
Όποιος μπορεί να με καλέσει αύριο το πρωί στο 6946491993 για να συσταθούν ομάδες για καταμέτρηση, διασώσεις, μεταφορές,και πρώτες βοήθειες.
Παρακαλώ πολύ εάν δεν σηκώνουμε το τηλέφωνο μην μας παρεξηγείτε. Ο Δήμος μας ζει μια κόλαση.
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

ΕΚΛΙΠΑΡΩ !!!!!! ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΩ ΜΗΝ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ. ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button