Αναζωπυρώσεις μικρών εστιών φωτιάς που αντιμετωπίζονται άμεσα αυτήν την ώρα

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου και κατευθύνθηκε με ορμή στην επικράτεια του Δήμου Μεγαρέων είναι σε εξέλιξη, καθώς αυτήν την ώρα παρατηρούνται αρκετές διάσπαρτες ενεργές καύσεις, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα και τίθενται υπό έλεγχο σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η Πυροσβεστική υπηρεσία (11:50πμ). Δεν υφίσταται κάποιο ενεργό μέτωπο ούτε σημειώνεται αναζωπύρωση εστίας φωτιάς μεγάλης έκτασης, παρά το γεγονός ότι οι καπνοί στην περιοχή του Αλεποχωρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν αισθητοί περισσότερο από το κανονικό.

Η Υπηρεσία ενημνερωτικά αναφέρει ότι επιχειρούν συνολικά 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», οκτώ Α/Φ, οκτώ PZL, δύο Ε/Π και ακόμη δύο Ε/Π του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν: δύο Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων διεξάγεται από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button