«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει τους κατοίκους της δυτικής Αττικής ακάλυπτους χωρίς υπηρεσίες Υγείας και Νοσηλείας»

Ανακοίνωση της Δ. Στεφάτου, υπεύθυνης Υγείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυτικής Αττικής, για το ΘΡΙΑΣΙΟ ΓΝ

Ακολουθεί δελτίο τύπου της υπεύθυνης Υγείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυτικής Αττικής κ. Διονυσίας Στεφάτου.

Η κυβέρνηση έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημικής κρίσης κινείται χωρίς σχεδιασμό και γενναίες αποφάσεις θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία συνολικά.
Τη στιγμή που τα φαινόμενα κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι πια ορατά σε όλους κι ενώ η χώρα μας κατατάσσεται σε αυτές με την χειρότερη επίδοση στην πανδημία για τον μήνα Μάρτιο, η κυβέρνηση προχωρά σε λύσεις σπασμωδικές, αναποτελεσματικές και επικίνδυνες.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός μετατροπής του Θριάσιου Νοσοκομείου σε αποκλειστικά νοσοκομείο covid, είναι μια απόφαση που αφήνει τους κατοίκους της δυτικής Αττικής χωρίς δημόσια υγειονομική κάλυψη για μη covid περιστατικά.
Το Γενικό Θριάσιο Νοσοκομείο είναι η μοναδική νοσοκομειακή δομή που καλύπτει τις ανάγκες χιλιάδων κατοίκων τής ευρύτερης περιοχής αλλά και χιλιάδων εργαζομένων των πολυάριθμων μαζικών εργασιακών χώρων της περιοχής.

Είναι προφανές ότι η αναστολή αντιμετώπισης περιστατικών λοιπής νοσηρότητας από τα τμήματα και τις κλινικές του Θριασίου θα επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι οδηγούνται στον αποκλεισμό πρόσβασης και άμεσης διαχείρισης.

Απαντήστε κύριοι της κυβέρνησης στους κατοίκους της δυτικής Αττικής:
Που πρέπει λοιπόν να αποταθούν τα επείγοντα περιστατικά, που πρέπει να προγραμματίσουν τα χειρουργεία τους; Που πρέπει να συνεχίσουν τις χρόνιες θεραπείες τους;
Η μετατροπή του Θριάσιου σε μονοθεματικό Νοσοκομείο covid είναι εγκληματική και ανεύθυνη ενέργεια που θα προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων μιας ήδη επιβαρυμένης περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά περιοχής.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας ας σταματήσει επιτέλους να κωφεύει στις κραυγές αγωνίας και τις εκκλήσεις των υγειονομικών. Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται. Να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού καθώς και στην άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα και ένταξη του σε έναν ενιαίο σχεδιασμό αντιμετώπισης του φονικού αυτού κύματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δυτικής Αττικής θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα δικαιώματα και τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button