ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ελευσίνας: «Με την απόφαση του υπ. Υγείας η Ελευσίνα και η δυτική Αττική επιστρέφει στην προ του 1995 εποχή»

Δελτίο τύπου της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ελευσίνας για τη μετατροπή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ σε αποκλειστικά για Covid νοσοκομείο

Η κυβέρνηση της ΝΔ μπροστά στα ζοφερά αδιέξοδα που δημιούργησε η ανάλγητη, ιδεοληπτική και αναποτελεσματική πολιτική της στην αντιμετώπιση της φονικής πανδημίας, ανακοίνωσε τη μετατροπή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ, του μοναδικού στη δυτική Αττική νοσοκομείου σε αποκλειστικά για Covid.

Η δυτική Αττική είναι μια περιοχή όπου είναι συγκεντρωμένο το 40% της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας και παράγεται το 30% του ΑΕΠ της. Υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες βιοτεχνίες και άλλες μικρότερες επιχειρήσεις. Δέκα επτά από τις βιομηχανίες αυτές υπάγονται στην οδηγία SEVEZO, δηλαδή σε αυτές μπορεί να προκληθεί βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης. Περίπου 100.000 άνθρωποι από το λεκανοπέδιο της Αθήνας εργάζονται και μετακινούνται καθημερινά σε αυτές τις παραγωγικές μονάδες. Τα εργατικά ατυχήματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Γι’ αυτούς τους λόγους αποφασίστηκε η ίδρυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για να σώζονται ανθρώπινες ζωές λόγω της εγγύτητας και να έχουν υπηρεσίες υγείας οι 400.000 κάτοικοι της δυτικής Αττικής και των γύρω περιοχών, που ζούνε σε υποβαθμισμένο, λόγω των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, περιβάλλον.

Με την απόφαση του υπουργείου υγείας η Ελευσίνα και η δυτική Αττική επιστρέφει στην προ του 1995 εποχή. Όταν το βαρύ εργατικό ή τροχαίο ατύχημα ή άλλο επείγον περιστατικό χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα να φτάσει στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Αυτό δείχνει και την πίστη στην αξία της ζωής των κατοίκων της Δ.Α από τους κυβερνώντες.

Το πρόβλημα της φονικής πανδημίας είναι δισεπίλυτο, επιδεινώνεται όμως από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της ΝΔ. Σε περιπτώσεις πολέμου ή πανδημίας το κράτος ενσωματώνει τα συμφέροντα της αστικής τάξης στα γενικότερα συμφέροντα της κοινωνίας. Ακόμη και ο Μακρόν, ο πιο νεοφιλελεύθερος πρόεδρος ευρωπαϊκής χώρας, εξήγγειλε ότι μπορεί να εθνικοποιήσει κρίσιμες και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις για να τις διασώσει ή να τις προστατεύσει από επιθετική εξαγορά.

Εδώ στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ άρπαξε την ευκαιρία να ικανοποιήσει τα συμφέροντα της διαπλεκόμενης αστικής τάξης με σκανδαλώδη τρόπο. Διαπλεκόμενοι εκδότες, καναλάρχες, κλινικάρχες, ΚΕΚάρχες, κολεγιάρχες, επενδύοντες στο Ελληνικό, στα μεταλλεία Χαλκιδικής και πολλοί άλλοι έχουν την τιμητική τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι η εκχώρηση όσων το δυνατό περισσότερων πόρων στα ισχυρά αυτά συμφέροντα με τα οποία διαπλέκεται και από τα οποία σιτίζεται.

Γι’ αυτό μείωσε τις δαπάνες για την υγεία για το έτος 2021, έτος πανδημίας, κατά 21 εκατ. ευρώ. Γι’ αυτό το ΘΡΙΑΣΙΟ έχει προβλήματα στο δίκτυο παροχής οξυγόνου, γι’ αυτό δεν προσέλαβε ούτε ένα άτομο, ενώ αναπτύχθηκαν 9 κλίνες ΜΕΘ ΚΑΙ 64 απλές κλίνες Covid. Γι’ αυτό προσπαθεί με μπαλώματα, όπως η μετατροπή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ σε αποκλειστικά Covid νοσοκομείο, να αντιμετωπίσει το δισεπίλυτο πρόβλημα της πανδημίας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των γιατρών και των εργαζομένων του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, οι οποίοι σώζουν ανθρώπινες ζωές. Επί πλέον ενημερώνουν, ενεργοποιούν και κινητοποιούν τον λαό της περιοχής. Καλούμε τους δημάρχους, τους βουλευτές, τις συλλογικότητες και τους πολίτες της περιοχής να συμβάλλουν στον αγώνα για την πλήρη λειτουργία του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και απαιτούμε:

– Την ανάκληση της απόφασης μετατροπής του ΘΡΙΑΣΙΟΥ σε αποκλειστικά Covid
– Άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για την νοσηλεία των 149, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ ασθενών και αποσυμφόρηση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ από ασθενείς με Covid oι οποίοι νοσηλεύονται σε επικίνδυνες συνθήκες.
– Ενίσχυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ, των κέντρων υγείας, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μεγάρων, Μάνδρας με επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
– Λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ.

Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελευσίνας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button