Απάντηση εκ νέου από τον συνδυασμό «ΤΩΡΑ» στον Κωνσταντίνο Καράμπελα

Αποδέκτης και ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο δημοτικός συνδυασμός «ΤΩΡΑ» Μέγαρα – Νέα Πέραμος απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνου προστασίας της Δημόσιας Υγείας του δήμου Μεγαρέων κ. Κωνσταντίνο Καράμπελα αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού σε υπαλληλικό προσωπικό του δήμου αλλά και για την εν γένει διαχείριση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο από πλευράς διοίκησης. Συγκεκριμένα:

Κύριε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν μας επιτρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με την δικαίωση των καταγγελιών μας και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο, δια στόματός σας.

Η επίσημη παραδοχή σας ότι ανάμεσα στους δημοτικούς υπαλλήλους που εργάζονται στο δημαρχείο βρέθηκαν 5 (άνω των τριών όπως γράψαμε) κρούσματα covid-19, καθιστά τις καταγγελίες μας όχι αστήρικτες αλλά σοβαρές και ελεγμένες. Δεν προβήκαμε σε αυτές για να προκαλέσουμε πολιτική ζημιά στον συνδυασμό σας ούτε και να προκαλέσουμε πανικό, αλλά για να προσπαθήσουμε να προστατέψουμε τόσο τους υπαλλήλους όσο και τους δημότες που έρχονται σε επαφή με αυτούς. Διότι η επίκληση ενός πρωτοκόλλου που γνωρίζετε σίγουρα καλύτερα από εμάς, δεν μας στερεί το δικαίωμα να σας ελέγχουμε ούτε να σας ζητάμε να υπερβείτε τα ελάχιστα προβλεπόμενα προκειμένου να προστατεύσετε την τοπική κοινωνία όπως έχετε υποχρέωση. Δυστυχώς για την κοινωνία, είσαστε εγκλωβισμένοι στην υλοποίηση και την επίκληση των ελάχιστων δυνατών που προβλέπουν κάθε φορά οι κανονισμοί.

Αδυνατείτε να διαισθανθείτε την κρισιμότητα της κατάστασης και να πάρετε αποφάσεις που θα υπερέβαιναν τις νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά χωρίς καμία αμφιβολία θα προσέφεραν το κάτι παραπάνω, το οποίο δεν έχετε την ικανότητα να αντιληφθείτε. Η διακοπή λειτουργίας του δημαρχείου θα ήταν μια από αυτές, απ’ τη στιγμή που εμφανίστηκαν στον ίδιο μικρό χώρο τόσα κρούσματα. Ο ιός, όπως εύστοχα παρατηρεί κάθε φορά ο δήμαρχος, είναι αόρατος και ύπουλος. Συνεπώς η κίνηση και μόνο των υπαλλήλων σε διάφορα μέρη του χώρου θα ήταν ικανή να αποτελέσει κίνδυνο για όλους τους υπαλλήλους. Η αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών με φυσική παρουσία θα μπορούσε να συνοδευτεί με την εξυπηρέτηση πολιτών με ηλεκτρονικά μέσα. Έτσι, είτε εγκλωβισμένοι στην τυπολατρία, είτε σκοπίμως για να μην πάρει έκταση η κατάσταση και γίνει εμφανής η αδυναμία διαχείρισης της κρίσης από τη διοίκηση σας, παίρνετε αποφάσεις που απορρέουν από τις ελάχιστες απαιτήσεις των νομών, αλλά που ελλοχεύουν κινδύνους για την τοπική κοινωνία.

Απευθυνόμενοι για άλλη μια φορά στον δήμαρχο, που ως επικεφαλής είναι ο ανώτατος υπεύθυνος για τη διαχείριση της κρίσης, να βγει από τον μικρόκοσμό του και να αρθεί στο ύψος τον περιστάσεων. Θυμίζουμε ότι το πρώτο συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης έγινε με δική μας πρωτοβουλία και όχι από αυτόν ως όφειλε.

Σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τον δήμο μας όπου τα κρούσματα επιμένουν σε υψηλά νούμερα οφείλουμε να επαγρυπνούμε και όχι να εφησυχάσουμε. Δυστυχώς, απολογείστε ενώ ως δημοτική αρχή έπρεπε να δράτε προληπτικά και έστω και τώρα ανακουφιστικά για τους δημότες, την δημόσια υγεία και την αγορά που βρίσκεται σε πλήρη αναστολή.

Η ομάδα επικοινωνίας του συνδυασμού
Τώρα Μέγαρα Νέα Πέραμος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button