Δ. Μεγαρέων: «Παρέμβαση του Δημάρχου στην ΕΥΔΑΠ για καλύτερη υδροδότηση των περιοχών Πέραμα, Αγία Τριάδα και Ήρεμο Κύμα»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει: Οι οικισμοί Πέραμα, Αγία Τριάδα και Ήρεμο Κύμα υδροδοτούνται από την πόλη των Μεγάρων, μέσω ενός αγωγού μεταφοράς μήκους 5 χλμ περίπου, που διασχίζει την ΠΕΟΑΚ και τη Λάκκα Καλογήρου.

Η αύξηση του αριθμού των οικιστών έχει επιφέρει και αντίστοιχη αύξηση της κατανάλωσης νερού και παρά τις όποιες βελτιώσεις, την περίοδο από μέσα Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου, δεν μπορεί να καλυφθεί από τον υφιστάμενο παλαιό αγωγό μεταφοράς.

Ο Δήμος επί σειρά ετών ζητούσε την συνδρομή της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να δοθεί λύση στο εν λόγω πρόβλημα, μέσω μια νέας παροχής που θα υδροδοτούσε αποκλειστικά αυτούς τους οικισμούς.

Με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των δικτύων, η ΕΥΔΑΠ δεσμεύεται πλέον να κάνει όλες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της υδροδότησης. Συγκεκριμένα, θα δοθεί μια νέα παροχή, στο σημείο που βρίσκεται το υφιστάμενο αντλιοστάσιο, πλησίον του ιστορικού τοίχους.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, από τις 5 Ιουλίου (που υπογράφηκε το πρωτόκολλο παράδοσης των δικτύων) έχει επέμβει προσωπικά και κατ’ επανάληψη προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, ώστε να συντμηθούν χρονοβόρες διαδικασίες μηνών, σε λίγες μόνο μέρες.

Παρά τις απρόβλεπτες δυσκολίες με τις πρόσφατες πυρκαγιές και τον παρατεταμένο καύσωνα, ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα προβλήματα δεκαετιών θα έχουν επιλυθεί έως τις αρχές Αυγούστου.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button