Αποζημιώσεις σε κατοίκους της Κινέτας για τις πυρκαγιές στις 23-24/7/2018

Αποζημιώσεις σε κατοίκους της Κινέτας για αποκατάσταση ζημιών σε χώρους και νόμιμες περιφράξεις από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Μετά από πολλές προσπάθειες και πολλές πιέσεις, με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 1133/2.4.20 της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι όροι, οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση αποζημιώσεων στους κατοίκους της Κινέτας, για αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018.

Αρμόδια Υπηρεσία, για τη χορήγηση των ως άνω αποζημιώσεων έχει οριστεί για τους κατοίκους της Κινέτας ο Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Αττικής (ΤΑΕΦΚ), της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Προθεσμία υποβολής σχετικών αιτήσεων ενδιαφερομένων είναι τέσσερις μήνες από της δημοσιεύσεως των σχετικών αποφάσεων στο ως άνω ΦΕΚ.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης, για την αποκατάσταση του χώρου και της νόμιμης περίφραξης ακινήτου είναι οι ιδιοκτήτες (με πλήρη ή ψιλή κυριότητα) ακινήτων, που υπέστησαν ζημίες, από τις φωτιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, στην πληγείσα περιοχή της Κινέτας.

Σχετικές πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων στα Γραφεία του Δήμου στην Κινέτα (Γραφείο Αντιδημάρχου κ. Φωτίου Σταύρου) καθημερινώς τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στο τηλέφωνο 22960 65487 και στην ΔΑΕΦΚ τηλ: 22964 40080.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button