Νέα Συνάντηση του Δημάρχου κ. Γρ. Σταμούλη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το νέο Γ.Π.Σ. Μεγάρων

Σε συνέχεια του διαρκούς ενδιαφέροντος και των συντονισμένων ενεργειών του για την έγκριση του νέου Γ.Π.Σ. Μεγάρων, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης πραγματοποίησε, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, νέα συνάντηση με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκε από την πλευρά του Δήμου Μεγαρέων και ο άμισθος ειδικός σύμβουλος κ. Άγγελος Μαραζιώτης, ενώ από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ ήσαν παρόντες η Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κα Ειρήνη Κλαμπατσέα, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και συνεργάτης του αρμοδίου Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κου Πάνου Σκουρλέτη.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από το ΥΠΕΚΑ, το νέο Γ.Π.Σ. Μεγάρων είναι πλέον ολοκληρωμένο, περιλαμβανομένων των αλλαγών που είχε ζητήσει η σημερινή Δημοτική Αρχή σύμφωνα με τις οποίες δεν θα επιτρέπεται να έλθουν στα Μέγαρα Βαριές Βιομηχανίες, που θα είναι καταστροφικές για το περιβάλλον, δεν θα δημιουργηθεί Εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Πολύ Υψηλής Ισχύος δίπλα από το Βουρκάρι, που είναι προστατευόμενη περιοχή και μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και δεν θα υπάρξουν δυσμενέστεροι όροι για την οικοδόμηση και την ανάπτυξη στις αγροτικές περιοχές.

 

Πλέον, το μόνο που απομένει είναι η τυπική έγκριση, από την Μητροπολιτική Επιτροπή, η συγκρότηση της οποίας έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά, για πολλούς και ποικίλους λόγους, αλλά είναι θέμα ολίγων ημερών η συγκρότησή της.

 

Ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το νέο Γ.Π.Σ. αποτελεί ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό εργαλείο για τα Μέγαρα και το Δήμο γενικότερα και ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εκ μέρους τους ολοκλήρωση των απαιτουμένων ενεργειών.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων του ΥΠΕΚΑ, η Μητροπολιτική Επιτροπή θα έχει εξετάσει το υπόψη θέμα το αργότερο μέχρι τέλους του 2015, οπότε η έγκριση του νέου Γ.Π.Σ. Μεγάρων αναμένεται στις αρχές του 2016.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button