Εξιχνιάστηκαν 91 περιπτώσεις κλοπών και ληστειών. 5 συλλήψεις

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων 91, μέχρι στιγμής, περιστατικά από εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην περιοχή και ευθύνεται για την πλειοψηφία των περιστατικών που έχουν έρθει στη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό, μεταξύ των οποίων οι επιθέσεις σε ζευγάρια, οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς στην περιοχή της Λάκκας και οι κλοπές 12 αυτοκινήτων.

Περισσότερους από δύο μήνες ετοιμαζόταν το τμήμα της Ασφάλειας Μεγάρων για τη μεγάλη επιχείρηση στον καταυλισμό του Βλυχού Μεγάρων (23-9-2015), που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη 5 ατόμων, 3 εκ των οποίων είναι μέλη της παραπάνω εγκληματικής ομάδας, ενώ οι άλλοι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων και της Υποδ. Ασφάλειας Δυτικής Αττικής με τη συνδρομή του Α.Τ. Μεγάρων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν, με εντάλματα σύλληψης και παρουσία δικαστικού λειτουργού, τρεις (3) ημεδαποί Ρομά, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά (7) συνεργοί τους. Συνελήφθησαν επίσης άλλα δύο (2) άτομα που παραβίαζαν τη νομοθεσία περί όπλων.

Σε βάρος των τριών και των επτά συνεργών τους είχε σχηματισθεί ποινική δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Αναλυτικότερα, από την έρευνα του Τ.Α. Μεγάρων εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει τους τελευταίους μήνες εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές χρημάτων, οχημάτων, κοσμημάτων και διαφόρων αντικειμένων από οικίες σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει ενενήντα μία (91) ληστείες και κλοπές, ενώ ήδη συνεχίζεται η ταυτοποίηση των κλοπιμαίων που κατασχέθηκαν και με άλλα περιστατικά.

Πιο αναλυτικά η παραπάνω εγκληματική ομάδα έκανε 59 διαρρήξεις και απόπειρες σε οικίες, 3 σε καταστήματα, 17 ληστείες μεταξύ των οποίων και αυτές στα ζευγαράκια σε Πάχη και Νέα Πέραμο και στους Ινδούς στη Λάκκα και 12 κλοπές αυτοκινήτων. Τα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από τους πολίτες υπολογίζονται σε αξία μεγαλύτερη των 200.000 ευρώ. Στην έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καραμπίνες, φυσίγγια, ηλεκτρικές συσκευές, διάφορα τιμαλφή και 6 οχήματα.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επτά (7) συνεργών τους συνεχίζονται.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη επιχείρηση του τμήματος Ασφαλείας, όπως και παλαιότερες, σχεδιάζεται εδώ και αρκετό καιρό, τόσο σε επίπεδο δικογραφίας αλλά και σχετικά με τη διαδικασία εκδόσεως ενταλμάτων σύλληψης και αποτελεί ένα ισχυρό χτύπημα στην εγκληματικότητα της περιοχής καθώς οι συλληφθέντες με τους συνεργούς τους ευθύνονται για την πλειοψηφία των περιστατικών των τελευταίων τουλάχιστον μηνών (από το Μάρτη του 2015).

Όσοι πολίτες μπορούν να διακρίνουν στις φωτογραφίες κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο ή έχουν δηλώσει ως κλεμμένο κάτι, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων στο 22960 28001.

 

_05A1207

_05A1210_05A1212

_05A1215

_05A1216 _05A1196 _05A1194 _05A1197 _05A1198_05A1199_05A1221

Παρόμοια άρθρα

Back to top button