Τα προβλήματα Ηλεκτροδότησης στο Βλυχό Μεγάρων

«Συνάντηση με αντικείμενο την ηλεκτροδότηση στο Βλυχό Μεγάρων»

Πραγματοποιήθηκε με πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου Γιάννη συνάντηση, με αντικείμενο τα προβλήματα ρευματοδότησης στον οικισμό του Βλυχού, του Δήμου Μεγαρέων, υπό το πρίσμα των νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.
Στην συνάντηση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Σταμούλης Γρήγορης, η Επιστημονική Υπεύθυνη, από το Κέντρο Ημέρας για τους Ρομά – «ΚΛΙΜΑΚΑ», κ. Χασιώτου Έφη, και εκπρόσωποι του συλλόγου Ρομά από το Βλυχό Μεγάρων.
Αν και κλήθηκε, δεν παρευρέθηκε ο υπεύθυνος της ΔΕΔΔΗΕ κ. Μπουρέκας Χαράλαμπος.
Στη συνάντηση αναλύθηκε η νέα Κ.Υ.Α που αναφέρεται στην  επιδότηση επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών, οι προϋποθέσεις ένταξης των δικαιούχων στο πρόγραμμα, η διαδικασία που χρειάζεται, αλλά και οι εμπλεκόμενοι φορείς για την υλοποίησή του.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

1- Δημιουργία επιτροπής των Ρομά, οι οποίοι θα διασφαλίσουν τόσο την ομαλή επανεγκατάσταση των μετρητών της ΔΕΗ, όσο και την αποτροπή ρευματοκλοπής, στο εξής.

2-  Προσφυγή του συνόλου των Ρομά, μέσω της νομικής υπηρεσίας του συλλογικού τους οργάνου, ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, ώστε να μειωθούν τα πρόστιμα που αυθαίρετα έχει, κατά τη γνώμη τους,
επιβάλει η ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο να γίνει βιώσιμο το χρέος τους.

3-  Προτάθηκε η μεταφορά του πυλώνα της ΔΕΗ από τον οποίο ηλεκτροδοτείται η περιοχή, κοντά στην Τροχαία Μεγάρων, ώστε να αποφευχθούν δολιοφθορές του.

4- Σύσταση τριμελούς επιτροπής, με απόφαση δημάρχου, η οποία θα δέχεται τις αιτήσεις των πολιτών που εμπίπτουν στις προϋποθέσεις των δικαιούχων, όπως ορίζει η Κ.Υ.Α.

5-  Να γίνουν παρεμβάσεις στη ΔΕΔΔΗΕ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να ρευματοδοτηθεί η περιοχή του Βλυχού, με βάση τις ανωτέρω προϋποθέσεις.
Στο περιθώριο της συνάντησης, συμφωνήθηκε και η δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας, από νέους Ρομά της περιοχής του Βλυχού.
Ο Αντιπερειφερειάρχης Δυτικής Αττικής, από την πλευρά του δήλωσε, πως υπάρχει πλέον πρόσφορο έδαφος για να δοθούν επιτέλους λύσεις σε ένα σημαντικότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες Ρομά, που όμως, προϋποθέτει τη συμμετοχή των ιδίων, ενώ με κοινή επιστολή που απέστειλαν με τον Δήμαρχο προς την διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ, ζήτησαν τον ορισμό άλλου εκπροσώπου της, προκειμένου να υλοποιηθούν τα ανωτέρω.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button