Συνεχίζει το ταξίδι της η συλλογή Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι

H έκθεση «Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι» με 60  έργα από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, μεταφέρθηκε, μετά από ευγενική πρόσκληση του Ελληνικού Προξενείου της Αδριανούπολης και ειδικά της αξιότιμης και καθ’ όλα άξιας προξένου της Ελλάδας κ. Κατερίνας Βαρβαρίγου, στο πέτρινο Χάνι Devecihan Kültür Merkezi της Ανδριανούπολης, από τη Δευτέρα 12 Μαΐου έως και την Κυριακή 18 Μαΐου 2014.

 

Στην έκθεση δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα απ’ τον τοπικό τύπο και η  οργάνωση και η φιλοξενία ήταν  άψογη εκ μέρους του Ελληνικού Προξενείου, το οποίο και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια απ’ όλες τις Αρχές .

 

Στα  εγκαίνια παρέστησαν ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος της Ανδριανούπολης, τα Επιμελητήρια της πόλης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών Ανδριανούπολης, ο Σύλλογος Γυναικών Ανδριανούπολης, ο Διευθυντής του συνοριακού Τελωνείου Καστανιών, ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Ορεστιάδας  και αρκετός κόσμος.

 

Ταυτόχρονα με την έκθεση λειτουργούσε όλες τις ημέρες στον ίδιο χώρο, εργαστήριο ζωγραφικής δημοτικών σχολείων της πόλης.

 

Στο λόγο του στα εγκαίνια, ο Νομάρχης κ. Ντουρουέρ τόνισε: «Ο στόχος μας,  ως Αδριανούπολη, είναι να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες μας και μέσα από αυτές  να συμβάλλουμε στην  πρόοδο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Οι διμερείς σχέσεις προωθούν την φιλία και ενώνουν για το κοινό καλό. Πιστεύουμε ότι εάν δεν υπήρχε ο  πολιτισμός και η τέχνη δε θα υπήρχε τίποτε στην  ανθρωπότητα.»

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button