«8 στα 10 σπίτια δεν αποζημιώνονται»: Αγωνία των πλημμυροπαθών της Κινέτας

Καλησπέρα, στέλνουμε αυτή την επιστολή σε εσάς καθώς έχουμε απογοητευτεί από τις (μη) κινήσεις και το (μη) ενδιαφέρον φορέων, αιρετών, συλλόγων και οποιουδήποτε εκλεγμένου ή μη, που θα περίμενε κανείς να έχει αγωνιστεί πολύ για ένα θέμα που αφορά σε περισσότερες από 400 οικογένειες.

Είμαστε κάτοικοι Κινέτας και ιδιοκτήτες σπιτιών που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες της 25ης Νοεμβρίου. Έχουν περάσει πλέον τρεις εβδομάδες από την ημέρα της πλημμύρας της Κινέτας. Η εικόνα της περιοχής σήμερα δε θυμίζει τον παραθεριστικό προορισμό που όλοι γνωρίζαμε. Η Κινέτα είναι κατά βάση περιοχή με εξοχικές κατοικίες που την κρατάνε ζωντανή κατά τη θερινή περίοδο ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι είναι πολύ λιγότεροι.

Από τα 500 σπίτια που καταστράφηκαν, λιγότερο από το 20% είναι «μόνιμες» κατοικίες, με τη φορολογική έννοια, καθώς τα περισσότερα ανήκουν σε κατοίκους των Μεγάρων και κατοικούνται σχεδόν τις μισές ημέρες του χρόνου. Ανήκουν στις οικογένειές μας σπίτια που χαρακτηρίζονται ως δευτερεύουσες κατοικίες και πιστέψτε μας δεν καταστράφηκαν λιγότερο από ότι οι «κύριες», ούτε μας επηρεάζει λιγότερο.

Τα σπίτια αυτά χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο, από όλα τα μέλη των οικογενειών μας. Και ενώ περιμένουμε από μέρα σε μέρα την ανακοίνωση των αποζημιώσεων που θα συμπεριλάβει τις δευτερεύουσες κατοικίες, έχουν περάσει δυο εβδομάδες και δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Τίποτα απολύτως. Μετά τις πυρκαγιές του 2018 η αντίδραση ήταν άμεση και καθησυχαστική για όσων η περιουσία καταστράφηκε. Όμως φέτος δεν έχει συμβεί το ίδιο.

Είναι λιγότερο τραγικό το σκηνικό; Δεν έχει παιχτεί πολύ στα ΜΜΕ; Δεν είμαστε υπολογίσιμη εκλογική δύναμη; Δείχνει μια στροφή της κυβέρνησης προς λιγότερο κοινωνικό κράτος; Δείχνει αδιαφορία των εκλεγμένων εκπροσώπων μας σε κάθε επίπεδο (βουλή, περιφέρεια, δήμος) να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής τους; Τι έκαναν για να πιέσουν την κυβέρνηση; Έστειλαν ένα email;

Στέλνουμε αυτή την επιστολή γιατί πιστεύουμε στη δύναμη των μέσων και πιστεύουμε πως μπορείτε να μας βοηθήσετε να ακουστεί αυτή η φωνή, των «μη μόνιμων» κατοίκων της Κινέτας. Ζητάμε τη βοήθεια σας και ελπίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα και μια νίκη που θα αφορά σε περισσότερες 400 οικογένειες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button