Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας ο Κ. Φυλακτός

Αντιδημαρχία πολιτικής προτασίας δημιούργησε για πρώτη φορά ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης, ορίζοντας αντιδήμαρχο τον Κωνσταντίνο Φυλακτό.

Αυτό ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου από το δήμο, το οποίο αναφέρει και τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν τον κ. Σταμούλη στη λήψη αυτής της απόφασης:

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, που είχαν ως αποτέλεσμα, να πληγεί ο Δήμος από σφοδρές θεομηνίες και μάλιστα τέσσερις φορές, με δυσάρεστα αποτελέσματα για τους κατοίκους και την περιοχή, έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση, ότι το μέλλον προοιωνίζεται δυσοίωνο, όσον αφορά στην εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής.

Ο Δήμος αντιμετώπισε με επιτυχία τις τελευταίες θεομηνίες (πυρκαγιές και πλημμύρες), καθώς και τα αποτελέσματα αυτών, αλλά επειδή ουδείς γνωρίζει, τι επιφυλάσσει το μέλλον, κρίθηκε απαραίτητο, από το Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, να δημιουργηθεί ξεχωριστή Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, καθώς και με την αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε μελλοντικών δύσκολων καταστάσεων για καλύτερα αποτελέσματα, προς όφελος των κατοίκων και της περιοχής.

Για την επιλογή του πλέον κατάλληλου προσώπου, το οποίο θα μπορούσε να φέρει σε πέρας αυτήν την πολύ δύσκολη αποστολή, προκρίθηκε ο κ. Φυλακτός Κωνσταντίνος, η επιτυχία του οποίου σε ό,τι έχει αναλάβει μέχρι τώρα, προδικάζει, ότι θα ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία και σε αυτό το πολύ δύσκολο έργο.

Η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας σε Αντιδημαρχία και η τοποθέτηση επικεφαλής αυτής έμπειρου Αντιδημάρχου, θα προσδώσει μεγαλύτερη οντότητα, βαρύτητα και κύρος στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τις συνεργασίες, που επιβάλλεται να έχει, με συναρμόδιους φορείς της Πολιτείας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και των θεομηνιών οποιασδήποτε μορφής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button