3ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χιλιομέτρων [video]

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στο Δήμο Μεγαρέων ο αγώνας υπεραπόστασης 50 χιλιομέτρων επί δημοσίας οδού με την ονομασία «3ος Βυζαντινός Αγώνας 50χλμ» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεγαρέων, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος σε συνεργασία με τον «Απόλλων Δυτικής Αττικής», τους Αθηναίους Δρομείς και τους δρομείς Μεγάρων «Ο Όρσιππος», προς τιμήν του Βύζαντα. Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ). 

Συνολικά 257 αθλητές και αθλήτριες υπεραπόστασεων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και άλλες χώρες (Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, Ιαπωνία, Βραζιλία) βρέθηκαν στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερικής (Λυτάρα) όπου και δόθηκε στις 9:00 η εκκίνηση του αγώνα από τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόριο Σταμούλη. Ανάμεσά τους και τρεις αθλητές με ειδικές ανάγκες ο Αντώνης Παπάς (με χειροκίνητο αμαξίδιο), ο Χρήστος Κορομηλάς (με ποδήλατο tandem με συνοδηγό-πιλότο τον Γιώργο Γκούντα) και ο Νίκος Τσατσακλάς (με βραχιολάκι και συνοδό). Ο αγώνας διερχόμενος μέσα από την πανέμορφη Μεγαρική γη προσέφερε σε όλους τους αθλητές εικόνες μοναδικής ομορφιάς κατά γενική ομολογία. Οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει τόσο για την ασφάλεια των αθλητών όσο και για την επαρκή πληρότητα και άρτια στελέχωση των σταθμών τροφοδοσίας που υπήρχαν όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί ανά 5 χιλιόμετρα, έτσι ώστε όλοι οι δρομείς να βρίσκουν τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη του στόχου τους.

Οι 254 δρομείς παρά το γεγονός ότι είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από την κούραση και τις δυσκολίες της διαδρομής και την χαμηλή θερμοκρασία κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους και να τερματίσουν στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερικής (Λυτάρα).

Νικητής στην κατηγορία ανδρών ήταν ο Σπύρος Λογοθέτης με χρόνο 3:41:04, δεύτερος ο Βασίλης Μίχος με χρόνο 3:43:30, τρίτος ο Γιώργος Χατζηγιάννης με χρόνο 3:58:35, τέταρτος ο Adam Lezko με χρόνο 3:59:01, πέμπτος ο Δημήτρης Σαραγάς με χρόνο 4:00:39 και έκτος ο Γιώργος Δρόσος με χρόνο 4:01:02.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Γεωργία Λαλιώτη με χρόνο 4:37:05, δεύτερη η Ελένη Ψαρόμυλαου με χρόνο 4:41:44, τρίτη η Ροδάνθη – Νίκη Διαμαντέα με χρόνο 4:50:04, τέταρτη η Kayoko Tabata με χρόνο 4:55:11, πέμπτη η Σταυρούλα Μπάκα με χρόνο 4:57:32 και έκτη η Νεκταρία Μπούτση με χρόνο 4:58:35.

Πρώτος Μεγαρίτης δρομέας αναδείχτηκε ο Κυριάκος Αγιάνογλου με χρόνο 4:36:20.

Σε όλους τους δρομείς μετά τον τερματισμό τους, οι διοργανωτές έδωσαν αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό t-shirt , αναμνηστικό δίπλωμα και την «τσάντα του αθλητή» που περιείχε κορυφαία τοπικά προϊόντα των Μεγάρων ενώ τους προσέφεραν και ελαφρύ γεύμα αποκατάστασης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, ο βουλευτής Δυτ. Αττικής κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης, οι Δημ. Σύμβουλοι κ. Κλεάνθης Βαρελάς, Άγγελος Μακρυγιάννης και Ιερόθεος Μαργέτης, τα Μέλη του Διοικ. Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κα Κυριακή Μωραΐτη, κα Αιμιλία Μπεναρδή και κ. Δημήτριος Πλαταράς και το Μέλος του Συμβουλίου της Δημ. Κοινότητας Νέας Περάμου κα Βασιλική Γκόγκα οι οποίοι έκαναν και τις απονομές. 

Η Οργανωτική επιτροπή του αγώνα αποτελούμενη από τους Δημήτριο Βόρδο (εμπνευστή και ψυχή του αγώνα), Δημήτριο Πλαταρά, Κυριακή Μωραΐτη και Αιμιλία Μπεναρδή, ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία και βοήθειά τους χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατη η επιτυχημένη πραγματοποίηση του 3ου Βυζαντινού αγώνα 50 χιλιομέτρων τους κάτωθι:

Τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη
Την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κα Ιωάννα Ρήγα
Τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων κ. Κωνσταντίνο Φυλακτό
Τον Διοικητή υπαστυνόμο Α’ κ. Μηλιώτη Αθανάσιο και τους τροχονόμους του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αττικής (τμήμα Μεγάρων)
Την Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων
Την Εθελοντική ομάδα Μεγάρων Κούρος
Το Σώμα έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων
Την Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών
Το τοπικό τμήμα Μεγάρων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
Τον σύλλογο «Απόλλων Δυτικής Αττικής»
Τον σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς»
Τον σύλλογο «Τελμησσός Μαραθώνα»
Τον σύλλογο «Παλλήνιοι Δρομείς»
Τον σύλλογο «Α.Π.Σ. Καλισθένης»
Τον σύλλογο «Μεγαλόνησος Κρήτης»
Τον σύλλογο «ΣΔΥ Αγρινίου»
Τον σύλλογο «ΣΔΥ Μεσσηνίας»
Τον σύλλογο «ΣΔΥ Αθηνών»
Τον σύλλογο «Σπαρτιάτες Δρομείς»
Τον σύλλογο «Α.Ο. Φιλιατρών»
Τον σύλλογο «Ραφήνα runners»
Τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν
Τον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο των Μεγάρων
Τους εργαζόμενους του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος»
Του εργαζόμενους του Δήμου Μεγαρέων
Τους συμμετέχοντες δρομείς
Όλους τους εθελοντές που χωρίς την παρουσία τους η επιτυχής και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα ήταν αδύνατη. 

Θερμές ευχαριστίες στους πολύτιμους χορηγούς του αγώνα:

Στην ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ και προσωπικά στον διαχειριστή της, εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο
Στον όμιλο «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Στο γυμναστήριο «ACADEMY SPORTS CLUB»
Στον δημοτικό σύμβουλο Δημήτριο Δάλλα 

Η Οργανωτική Επιτροπή ανανεώνει το ραντεβού με τους δρομείς για τον 4ο Βυζαντινό Αγώνα Δρόμου 50χλμ ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021.

Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ του αγώνα:

Παρόμοια άρθρα

Back to top button