270 τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Μεγαρέων

Η τελευταία ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής κάνει λόγο για αύξηση του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δήμο Μεγαρέων. Με 270 ενεργά κρούσματα ο δήμος, διανύει την κορύφωση του 3ου κύματος της πανδημίας όπως αναφέρει – και είχε επισημάνει και στην τελευταία ενημέρωση – ο υπεύθυνος προστασίας Υγείας του δήμου Μεγαρέων κ. Κωνσταντίνος Καράμπελας.

Ερωτηθείς για την έλλειψη ενημέρωσης των κρουσμάτων κατά την εβδομάδα που διανύσαμε απάντησε πως η τελευταία επίσημη ενημέρωση που είχε ο ίδιος στα χέρια του ήταν στις 29 Μαρτίου. Από τις 29 και μετά «ουδέποτε και κατά οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο έλαβε ενημέρωση». Χαρακτηριστικά ανέφερε επίσης πως «ούτε η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής δεν έλαβε ενημέρωση». Και κατά την τελευταία ενημέρωση που τώρα συνέβη περιέχονται και τα δεδομένα της 5ης Απριλίου όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν στα 225.

Παρατηρείται λοιπόν και πάλι αύξηση των κρουσμάτων η οποία είχε προβλεφθεί από την ανάλυση των λυμάτων του βιολογικού, η οποία έγινε χρονικά πρωτύτερα, όπως ανέφερε ο κ. Καράμπελας, αποδεικνύοντας τη χρησιμότητα λήψης αυτού του μέτρου από μεριάς δήμου.

Τέλος, ο υπεύθυνος Υγείας του δήμου τόνισε και πάλι την απόλυτη ανάγκη για τήρηση τόσο των απλών μέτρων υγείας και προφύλαξης σε προσωπικό επίπεδο, όσο και την ανάγκη να επιδείξουμε τη δέουσα ψυχραιμία αλλά και ευθύνη έναντι του εαυτού μας και του κοινωνικού συνόλου. Ο κ. Καράμπελας δήλωσε πως «ο Δήμος Μεγαρέων επιτηρεί την κατάσταση της πανδημίας που βρίσκεται στην κορύφωσή της, εφαρμόζοντας όλες τις πρακτικές και τα πρωτόκολλα υγείας που καθορίζονται από τους ειδικούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνολικά κρούσματα σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής ανέρχονται σε 13.600 και στη δυτική Αττική σε 982.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button