1η «Γιορτή Ανακύκλωσης» στα Μέγαρα

Ο Δήμος Μεγάρων με τη συνεργασία της εταιρείας “Ανακύκλωση Συσκευών” διοργανώνει την «1η Γιορτή Ανακύκλωσης» στα Μέγαρα, στην Πλατεία Ηρώων.

 

Στη συγκεκριμένη δράση θα συμμετάσχουν με τα μέλη τους οι εθελοντικές ομάδες Κούρος και Σώμα Έρευνας και Διάσωσης (Σ.Ε.Δ).

 

Προσκαλούνται λοιπόν οι συμπολίτες που επιθυμούν να ανακυκλώσουν τις παλιές τους Ηλεκτρικές συσκευές (τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ψυγεία, κ.λ.π), να προσέλθουν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, στο χώρο της Πλατείας Ηρώων όπου θα υπάρχουν σχετικοί κάδοι, για να τα αποθέσουν από ώρας 10 π.μ. έως 6 το βράδυ.

 

Επίσης παράλληλα θα συγκεντρώνονται σε άλλους κάδους όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά από Γυαλί, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο καθώς και παντός είδους μπαταρίες.

 

Σκοπός αυτής της δράσης είναι να απαλλαγούν οι πολίτες από άχρηστες, κυρίως, συσκευές και να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά και στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών στην ιδέα και πρακτική της ανακύκλωσης,  γνωστού όντος, ότι από αυτήν προκύπτουν πολλά οφέλη τόσο για το Δήμο, όσο και για τους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, αλλά και κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Η εκδήλωση αυτή υλοποιείται βάσει κοινής προσπάθειας, του Αντιδήμαρχου κ. Σταύρου Φωτίου, αρμόδιου για θέματα Καθαριότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Αντιδημάρχου Κας Βανέσσας Μαυροειδή, αρμόδιας για τα Πολιτιστικά του Δήμου.

 

Περισσότερες πληροφορίες και συνεννόηση για την εκδήλωση αυτή, από τους προαναφερόμενους Αντιδημάρχους στα τηλέφωνα (6932.661.441 κ. Φωτίου) και (6974.350.559 Κα Μαυροειδή).

Παρόμοια άρθρα

Back to top button