Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Μεγαρέων λειτούργησε  την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης. Σκοπός της δράσης ήταν να εξοικειωθούν οι μικροί μας μαθητές με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

 

Η ενέργεια είχε 4ώρη διάρκεια και εξυπηρέτησε κυκλικά σχεδόν 400 μαθητές από τα παρακάτω Σχολεία:  2ο, 6ο , 9ο Δ.Σ. Μεγάρων και 2ο Δ.Σ. Ν. Περάμου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα έπαιξε από ένα γνώριμο παιχνίδι ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης, όπως φιδάκι, ψάρεμα, τροχός, τσουβαλοδρομίες, μνήμη, παζλ . Ωστόσο, δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι καθώς όλα τα παιδιά  έλαβαν στο τέλος αναμνηστικά δωράκια σχετικά με το θέμα της Ανακύκλωσης.

 

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεγαρέων, Κα Ελένη Ρήγα,  για το θέμα αυτό δήλωσε:

«Ο Δήμος Μεγαρέων έχει αναλάβει πρωτοβουλία για δράσεις εντός των δημοτικών σχολείων με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την εκπαίδευση των μικρών μαθητών του Δήμου μας στη σωστή και αποτελεσματική ανακύκλωση και με απώτερο στόχο την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των παιδιών και αυριανών πολιτών στη σωστή διαχείριση των αστικών αποβλήτων, δηλαδή στη μείωσή τους στην πηγή μέσω της ανακύκλωσης. Για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης για την παραχώρηση του Λούνα Παρκ καθώς και τους μικρούς μαθητές μας, οι οποίοι έδειξαν αξιοθαύμαστη πειθαρχία και ωριμότητα».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button