100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων [βίντεο]

Σήμερα το πρωί, Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 11:00, στο Δημαρχείο Μεγάρων έλαβε χώρα η τελετή έναρξης των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πρόκειται να διενεργηθούν στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Την εκδήλωση τίμησαν, εν πρώτοις, με την παρουσία τους μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος από το Μελί και του Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών από τη Νέα Πέραμο, μετά των προέδρων τους. Συγκινητική η παρουσία τους μιας και στα πρόσωπά τους αντικατοπτρίζεται η ιστορία των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής, που σήμερα όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχάσουμε, αλλά πρέπει να τη μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές, διότι αποτελούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μιας Ελλάδας που απέκτησε έναν διαφορετικό βηματισμό με την έλευσή τους.

Παρόντες ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Αθανάσιος Μπούρας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Κώτσηρας, ο γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Ευάγγελος Λιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος και ο Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού Νέας Περάμου.

Τα μέλη της επιτροπής Πολυχρόνης Ιερόθεος, Αντιδήµαρχος Μεγαρέων, Καλλιπόζης Ιωάννης, Αντιδήµαρχο Μεγαρέων, Πρόεδρος ∆Η.Κ.Ε.∆Η.ΜΕ. και Ποµώνης Ιωάννης και Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μεγαρέων, επίσης, παρίσταντο στην εκδήλωση καθώς και μέλη της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων.

Τον εναρκτήριο λόγο εκφώνησε ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης και στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα για έναν χαιρετισμό τους κ.κ. Μπούρα, Κώτσηρα και Λιάκο.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Μεγαρέων και η Χορωδία του Δήμου υπό τη διεύθυνση της κ. Ηλία και τη συνοδεία πιάνου με την κ. Χατζοπούλου.

Με την εκτέλεση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική έγινε η έπαρση της σημαίας στο Δημαρχείο και κατόπιν η Χορωδία τραγούδησε χαρακτηριστικά Μικρασιάτικα μουσικά έργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η επιτροπή για την υλοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων του ∆ήμου Μεγαρέων για τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αποτελείται από τους:

– Πολυχρόνη Ιερόθεο, αντιδήμαρχο Μεγαρέων
– Καλλιπόζη Ιωάννη, αντιδήμαρχο Μεγαρέων, Πρόεδρο ∆Η.Κ.Ε.∆Η.ΜΕ.
– Πομώνη Ιωάννη, ∆ημοτικό Σύμβουλο
– Εκπρόσωπο του Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών
– Εκπρόσωπο του Προοδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης
Θεολόγος»

Επιτροπή

Παρόμοια άρθρα

Back to top button