Την Πέμπτη 30 Μαρτίου τα εγκαίνια της 3ης «Μεγάρων Γη στο Σύνταγμα»

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην καρδιά της Αθήνας από τη  Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μεγαρέων (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ), με τη συνεργασία των παραγωγών του Δήμου Μεγαρέων, στο Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα η έκθεση τοπικών προϊόντων ,“3η Μεγάρων Γη” στο Σύνταγμα, το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου  2017.

 

Μία πολύ σοβαρή προσπάθεια και σημαντική δράση για να προβληθούν και να προωθηθούν στις αγορές της Αθήνας και της χώρας τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα της περιοχής των Μεγάρων και της Νέας Περάμου και παράλληλα να αναδειχθεί ο πλούτος της τοπικής λαϊκής παράδοσης, της ιστορίας και των μνημείων του πολιτισμού μας, τα ήθη και έθιμα, έτσι ώστε τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος να καταστούν ως δύο ελκυστικοί τουριστικοί προορισμοί.

 

Η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων  στοχεύει έτσι ώστε η οικονομική κρίση, να γίνει ευκαιρία για βελτίωση της ποιότητας ζωής  των πολιτών, στηρίζοντας ουσιαστικά την επιχειρηματικότητα και εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα ενεργειών και δράσεων, που θα συμβάλλει στην αύξηση του Τουριστικού προϊόντος όλες τις εποχές του χρόνου, στους τομείς του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού, του Θρησκευτικού τουρισμού, του σχολικού τουρισμού,  αναδεικνύοντας τα αξιοθέατα των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, τα Μουσεία μας, τα ιστορικά μνημεία, τις μαγευτικές παραλίες, τα ιστορικά Μοναστήρια, τον καταπληκτικό υδροβιότοπο στο “Βουρκάρι” και γενικά τις ομορφιές της φύσης σε όλη την περιοχή του Δήμου

 

Ταυτόχρονα θα είναι ακόμη μία ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες  τις γαστρονομικές απολαύσεις της τοπικής κουζίνας και τα παραδοσιακά γλυκά των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

 

Ουσιαστικά μέσα από την έκθεση “ 3η Μεγάρων γή, στο Σύνταγμα” στηρίζεται ο παραγωγικός ιστός της περιοχής μας, προβάλλονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και αναδεικνύεται ο πατροπαράδοτος τρόπος ζωής, με σκοπό και στόχο την Ανάπτυξη.

 

Η Εκθεση θα διαρκέσει δύο (2) ημέρες και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, ώρα 18.30, στον Εκθεσιακό χώρο του Σταθμού του Μετρό στο Σύνταγμα, με την παρουσία του Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου, Υπουργών, Βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη βασιλείου, Δημάρχων των γύρω πόλεων και πολλών άλλων επισήμων.

 

[φωτογραφία αρχείου]

Παρόμοια άρθρα

Back to top button