Άμεση παρέμβαση για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στην Πάχη

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, παρενέβη άμεσα σε κάθε αρμόδιο, για την αντιμετώπιση του θέματος, της πετρελαιοκηλίδας στην Πάχη.

Από την πρώτη στιγμή, που παρουσιάστηκε το πρόβλημα της πετρελαιοκηλίδας στην Πάχη κι ενημερώθηκε ο Δήμαρχος, ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης βρέθηκε εκεί το βράδυ της Κυριακής 3 Μαρτίου και το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου και παράλληλα είχε επικοινωνία με τον Λιμενάρχη και τους υπευθύνους των ΕΛ.ΠΕ.
Ζήτησε δε εγγράφως επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση και απαίτησε άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.

Συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου αφού και πάλι επικοινώνησε με το Λιμενάρχη καθώς και με αρμόδιο στέλεχος των ΕΛ.ΠΕ. έστειλε στον Πρόεδρο των ΕΛ.ΠΕ κατεπείγον έγγραφο (αριθμ. Πρωτ: 4838/4.3.2019) με το οποίο ζητούσε να ενημερωθεί για την όλη κατάσταση και τι μέτρα προτίθεται η εταιρεία ΕΛ.ΠΕ Α.Ε να λάβει προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Το πλήρες κείμενο του εγγράφου αναφέρει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, παρατηρήθηκε πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή της προβλήτας των ΕΛ.ΠΕ. στην Πάχη, χωρίς η Δημοτική αρχή να έχει κάποια επίσημη ενημέρωση.
Παρακαλούμε, όπως μας ενημερώσετε για το περιστατικό (μέγεθος ρύπανσης, πιθανοί κίνδυνοι κλπ.) καθώς και για τα μέτρα, που προτίθεστε να λάβετε για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, που μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον.»

Το βράδυ της ίδιας ημέρας τα ΕΛ.ΠΕ απαντούν στον Δήμαρχο Μεγαρέων, με έγγραφο, που υπογράφεται από τον κ. Γιάννη Ρόζη, Διευθυντή Διακίνησης Διϋλιστηρίων και πρωτοκολλήθηκε στα εισερχόμενα του Δήμου (4996/5.3.2019) και στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button