Συγχαρητήρια του Δημάρχου Μεγαρέων στην Κα Ευγενία Κουτσουβάνου

Η συμπολίτισσά μας Κα Ευγενία  Γεωργ. Κουτσουβάνου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  τιμήθηκε ακόμη μία φορά για την συνολική προσφορά της στις Επιστήμες της Αγωγής και πιο συγκεκριμένα στην Προσχολική Αγωγή.

 

Σε μεγαλοπρεπή τελετή του 2ου Διεθνούς Συμποσίου Προσχολικής Παιδαγωγικής, “Μετασχηματιστική Παιδαγωγική και μάθηση στην Παιδική ηλικία”, που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις 15 Μαΐου 2016 και στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί Καθηγητές Ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, αναδείχθηκε το έργο της ως  παιδαγωγού και καθηγήτριας το οποίο έχει επηρεάσει θετικά και σημαντικά στην αναβάθμιση της Προσχολικής Αγωγής στην Ελλάδα.

 

Μάλιστα προγενέστερα είχε εκδοθεί προς τιμήν της συλλογικός τόμος, ως αφιέρωμα και φόρος τιμής  στο πρόσωπό της,  στον οποίο συνέγραψαν 12 Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από διάφορα Πανεπιστήμια  της χώρας μας και της Κύπρου, στην επιθυμία τους να εκφράσουν την εκτίμηση και την αγάπη τους στο πρόσωπό της και στο τεράστιο έργο της.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Ως Δήμαρχος της γενέτειρας πόλης της αξιοσέβαστης συμπολίτισσάς μας Κας Ευγενίας Γ. Κουτσουβάνου, Ομότιμης Καθηγήτριας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για την εξαιρετική τιμή,  που έγινε στο πρόσωπό της από την διεθνή  Ακαδημαϊκή κοινότητα  στο 2ο Διεθνές Συμπόσιο Προσχολικής Παιδαγωγικής, που έλαβε χώρα στην πόλη των Ιωαννίνων προ ολίγων ημερών για την συνολική προσφορά της στις Επιστήμες της Προσχολικής Αγωγής.

 

 Η τιμή είναι πολύ μεγάλη τόσο για την ίδια όσο και για τον Δήμο μας.

 

Επιθυμώ από καρδιάς να εκφράσω δημόσια τα Θερμά μου Συγχαρητήρια για όλες της τις διακρίσεις στο επιστημονικό της πεδίο αλλά και για το ήθος της,  την μετριοφροσύνη και την  ακεραιότητα του χαρακτήρα της που είναι αντάξιος του Ακαδημαϊκού της τίτλου, και αποτελεί επίλεκτο μέλος και κόσμημα της τοπικής Κοινωνίας και όχι μόνον, πρέπει δε να αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους και νέες επιστήμονες.

 

Εύχομαι ολόψυχα να έχει κι άλλες διακρίσεις και υγεία για να συνεχίσει το τεράστιο επιστημονικό της έργο στις επιστήμες της  Αγωγής.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button