Ζωντάνευσαν μνήμες από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Μελί Μεγάρων

Σε μια εκδήλωση μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού

Την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων του Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σηματοδότησε η Εκδήλωση Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί [8/5/2022] στο κτίριο του Συλλόγου στο Νέο Μελί Μεγάρων, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της κ. Πόλυς Κολλιαλή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης χαιρετισμούς έκαναν η πρόεδρος του συλλόγου Ελευθερία Καλαϊτζή και ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης. Έγινε έπαρση της επετειακής σημαίας με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου ενώ απαγγελία λογοτεχνικών κειμένων και ποιημάτων επιφανών Μικρασιατών Λογοτεχνών και Ποιητών έκαναν οι ηθοποιοί Πέτρος Ξεκούκης και Γεράσιμος Μιχελής καθώς και οι κυρίες Κολλιαλή, Δέσκου και ο κ. Μωραΐτης.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης τα εγκαίνια εικαστικής έκθεσης με τίτλο: «Εικαστικοί διάλογοι με Μικρασιάτες ποιητές και Λογοτέχνες», που επιμελήθηκε η Πόλυ Κολλιαλή, ενώ εκτέθηκαν και έργα από τη Συλλογή Κολλιαλή που “συνομιλούν” με κείμενα μικρασιατών ποιητών και λογοτεχνών.

Τέλος, την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι: Ρένα Χατζοπούλου, Σεμίνα Μανέτα, Κώστας Χατζόπουλος, Μπάμπης Χατζόπουλος, Ντίνος Μήτσος και η Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων.

Φωτογραφίες: Γεωργία Κολλιαλή

Παρόμοια άρθρα

Back to top button