Διπλή σημασία για το πανηγύρι του Αη Γιώργη εφέτος στη Νέα Πέραμο [βίντεο]

Μετά από δύο δύσκολα χρόνια για όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και όχι μόνο, λόγω της πανδημίας, το πανηγύρι του Αη Γιώργη εφέτος στη Νέα Πέραμο είχε διπλή συγκινησιακή φόρτιση και σημασία.

Πέρα από την καθιερωμένη του χροιά όπου από το 1960 λαμβάνει χώρα για να τιμηθεί ο Άγιος ως προστάτης της Νέας Περάμου, ετούτη η χρονιά αποτελεί σημείο αναφοράς και κέντρο εορτασμού των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή και δημιουργεί ιδιαίτερο συναισθηματικό φορτίο τόσο στους παλαιότερους όσο και στους νεότερους που καλούνται να τιμήσουν τις μνήμες και τις παραδόσεις, ούτως ώστε κανείς να μην ξεχνά και όλοι να πορευόμαστε στο μέλλον με τη δυναμική του παρελθόντος.

Από το πρωί της 25ης Απριλίου από τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου έως και το βράδυ, το πανηγύρι του Αη Γιώργη στη Νέα Πέραμο, έδωσε τα δικά του μηνύματα αλλά και χαρά σε όλους όσοι παρευρέθησαν.

Μηνύματα θρησκευτικού χαρακτήρα, πολιτιστικής κληρονομιάς έκφρασης και συνέχειας καθώς και πολιτικά αφού ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, κληθείς στο βήμα για έναν χαιρετισμό ανακοίνωσε τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου δίπλα στο κτήριο «Ελαιοτριβείο Πέτκα» με χορηγία των αδερφών Φάνη και την είδηση ότι εγκρίθηκε το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Νέας Περάμου.

Νωρίτερα στο βήμα είχε ανέβει η πρόεδρος του Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών, Ελπίδα Χονδρίδου, για να κυρήξει την έναρξη της βραδιάς και να αναφερθεί στη σημασία και στη δυναμική της ημέρας για τη Νέα Πέραμο.

Κατόπιν από βήματος απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Νέας Περάμου, Γιάννης Σεβαστής και η αντιπρόεδρος, Μαλβίνα Φραγκούλη.

Ακολούθησε η όμορφη μουσική βραδιά με την Μαρία Σουλτάτου και την ορχήστρα της.

Συνδετικός κρίκος της εκδήλωσης οι χοροί από τα μέλη των συλλόγων Περαμίων Κυζικηνών και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, από το Μελί Μεγάρων, με τις εντυπωσιακές ενδυμασίες και χορευτικές ικανότητές τους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button