Δηλώσεις του Δημάρχου Γρ. Σταμούλη για την Γιορτή της Μητέρας

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων σχετικά με την Γιορτή της Μητέρας αναφέρει:
Με μια σύντομη αναδρομή στην Ιστορία βλέπουμε ότι, στις αρχές του 20ου αιώνα, στην Αγγλία αποκάλεσαν ειρωνικά “σουφραζέτες” τις γυναίκες που ζητούσαν δικαίωμα ψήφου ενώ στην Αμερική, στις γυναίκες που ζητούσαν να καθιερωθεί μια “ημέρα της μητέρας”, η Γερουσία απάντησε ειρωνικά “σιγά μην καθιερώσουμε και ημέρα της πεθεράς”. Το δίκαιο όμως αυτό αίτημα είχε ήδη εδραιωθεί στη συνείδηση του λαού κι έτσι, το 1911 με πρωτοβουλίες της Αν Τζάρβις, όλες οι Πολιτείες των ΗΠΑ ανακήρυξαν επίσημα τη Γιορτή της Μητέρας που, από το 1914 και μετά, εορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή κάθε Μαΐου.

Στην πανδημία, ακούσαμε για πρώτη φορά -και ελπίζουμε για τελευταία- την προτροπή “μην επισκεφθείτε τη μητέρα σας”. Μπορούμε πλέον να δείξουμε την αγάπη και το σεβασμό στη μητέρα μας. Αν δεν το κάνουμε κάθε μέρα, ας της δώσουμε μια αγκαλιά με την ευκαιρία αυτής της επετείου.

Για τη Γιορτή της Μητέρας, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, δήλωσε:
«Αυτή τη μέρα γιορτάζουμε τον πραγματικό, αν και συνήθως αφανή, ήρωα της ζωής μας, τη μητέρα μας. Ειδικά στην πανδημία, πολλές μητέρες σήκωσαν επιπλέον φορτία στους ώμους τους, σαν οικιακές νοσοκόμες πλήρους απασχόλησης, εκπαιδευτικοί, γυναίκες και σύντροφοι, ενώ παράλληλα συνέχισαν να προσφέρουν στις οικογένειές τους αγάπη, ηρεμία και φροντίδα κάθε μορφής. Τις ευχαριστούμε κάθε μέρα, τις τιμούμε με αυτή τη γιορτή. Τις μητέρες που χάσαμε, είναι ευκαιρία να τις θυμηθούμε και να τις ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά. Μια ρήση που αποδίδεται στον Κίπλινγκ τα λέει όλα: “ο Θεός δεν μπορούσε να είναι παντού, οπότε δημιούργησε τις μητέρες”. Εμείς εκφράζουμε απλώς την ευγνωμοσύνη μας σε όλες τις μητέρες του κόσμου.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button