Μετά μουσικής και ανάγνωσης η παρουσίαση του βιβλίου «Μια μέρα με τον Μπετόβεν»

Εκδήλωση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης και των εθελοντών της στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων

«Θέλω με τη μουσική μου να είστε χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, Ήλιοι που δεσπόζουν στους ουρανούς! Παλέψτε για το δικό σας όραμα, να γίνετε μικροί ήρωες σ’ έναν μεγάλο κόσμο! Μια αγκαλιά που μέσα της εμπερικλείει όλους τους ανθρώπους αγαπημένους, ένα φιλί στη ζωή που θυμίζει δυόσμο και γιασεμί».

Αυτή την επιθυμία εξέφρασε ο Μπετόβεν στον μικρό θαυμαστή του, τον Ορέστη, καθώς τον αποχαιρετούσε.

Την Κυριακή 19/12/2021 η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης παρουσίασε στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων το διαλογικό βιβλίο γνώσεων με τίτλο «Μια μέρα με τον Μπετόβεν» του συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη, με την έγχρωμη εικονογράφηση της Ράνιας Ηλιάδου.

Την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά ο Σπύρος Παπανικόλας (κιθάρα), η Ρένα Χατζοπούλου (πιάνο), ο Κώστας Χατζόπουλος (βιολί) και η Παρασκευή Πανάγου (φλάουτο). Τα παιδιά, πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, διάβασαν και δραματοποιήσαν αποσπάσματα από το βιβλίο και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση ανάμεσα σε αυτά και τον συγγραφέα.

 

Στο βιβλίο «Μια μέρα με τον Μπετόβεν», ουσιαστικά, ο Ορέστης είμαστε όλοι εμείς, που ρωτάμε, που θέλουμε να γνωρίσουμε όσο καλύτερα γίνεται τον μεγάλο μουσουργό. Το βιβλίο διαβάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η στρωτή του αφήγηση και η ζωντάνια του τού δίνουν τη μορφή ενός ντοκουμέντου για μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος περιλαμβάνεται Λεξικό μουσικών όρων, καθώς, και Λεξικό Συνθετών και Λογοτεχνών, οι οποίοι αναφέρονται εντός του βιβλίου. Το βιβλίο απευθύνεται σε αναγνώστες από 7 περίπου ετών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Επιπλέον, το πρόγραμμα της Λέσχης στο χριστουγεννιάτικο χωρίο είναι το εξής:
– 23/12, 4:30-6:00μμ: Χριστουγεννιάτικος Λογοτεχνικός Περίπατος, με σημείο συνάντησης την Πλατεία Ηρώων στα Μέγαρα.
– 29/12, 6:00-6:30μμ: Ανάγνωση Χριστουγεννιάτικου Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου.
– 5/1, 7:00-7:30μμ: Ανάγνωση Χριστουγεννιάτικου Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της Λέσχης στο Instagram

Ανταπόκριση: Αθηνά Μέγα – Φιλόλογος, εθελόντρια Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης
Κωνσταντίνα Τσολιάκου – Νηπιαγωγός, εθελόντρια Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button