Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέτα

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέτα προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Γ. Πατούλης: «Τα έργα του ΕΣΠΑ συνεχίζονται. Η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας στο πλευρό της την ΕΥΔΑΠ,
στηρίζει την Κινέτα
».

Λ. Κοσμόπουλος: «Προχωρά επιτέλους η ύδρευση της Κινέτας. Στηρίζουμε με έργα την Κινέτα»

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς νερού στην Κινέτα μεταξύ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και του αναδόχου.

Με την υλοποίηση του έργου, θα επιλυθεί ένα πρόβλημα δεκαετιών, που ειδικά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές στην περιοχή, χαρακτηρίστηκε ως υψίστης σημασίας από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία βάζει σε προτεραιότητα τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των μόνιμων και εποχιακών κατοίκων της περιοχής.

Τηρώντας φυσικά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, η σύμβαση υπεγράφη μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την εποπτεία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ κ. Σαχίνη και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Τόσιου. Παρά τις δυσμενείς συνέπειες και τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία του covid-19, τα έργα του ΠΕΠ Αττικής συνεχίζονται, καθώς οι ανάγκες των πολιτών και η διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους, δεν μπορούν παρά να παραμείνουν προτεραιότητα.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της συμβάσης του έργου ανέρχεται στα €3,29 εκατ., ενώ η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τοποθετείται στον Μάρτιο του 2022. Επισημαίνεται ότι η σύμβαση υπεγράφη στο πλαίσιο της πράξης ««ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΙΝΕΤΤΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, Α’ ΦΑΣΗ 1) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 2) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του Ε.Π. «Αττική».

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Τα έργα του ΕΣΠΑ συνεχίζονται παρά την πανδημία του κορωνοϊού. Οι κάτοικοι της Κινέτας δεν μπορούν να περιμένουν. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που άλλαξαν δραματικά τη ζωή των κατοίκων, η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας στο πλευρό της την ΕΥΔΑΠ, στηρίζει έμπρακτα την περιοχή, διασφαλίζοντας την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Για τον λόγο αυτό, κρίναμε πως η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού στην Κινέτα, ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, πρέπει να εκκινήσει άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστούν πλήρως οι ανάγκες ύδρευσης του οικισμού και το έτος 2022 να μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές να απολαμβάνουν ποιοτικό νερό, με τη σφραγίδα της ΕΥΔΑΠ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μου που, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και τις δυνάμεις της Περιφέρειας, προχωράμε ένα έργο που περιμένουν εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κινέτας, μιας περιοχής πολύπαθης, αλλά πανέμορφης με προοπτικές τουριστικές ανάπτυξης, που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε ξεκινώντας ουσιαστικά έργα υποδομής.

Με την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ, θα διασφαλιστεί η ποιοτική και επαρκής υδροδότηση των νοικοκυριών της περιοχής που δοκιμάστηκαν από τα καταστροφικά φαινόμενα του 2017 και του 2018. Θα κατασκευαστεί εξωτερικός αγωγός ύδρευσης από χαλυβδοσωλήνες μήκους 15 χλμ, αλλά και κεντρική δεξαμενή στην Κινέττα με δύο θαλάμους, χωρητικότητας 3.000 τ.μ.
Στηρίζουμε με έργα την Κινέτα».

Δελτίο τύπου του Βουλευτή Δυτικής Αττικής, Αθ. Μπούρα:

Ένα πρόβλημα δεκαετιών για την περιοχή της Κινέττας επιλύεται οριστικά με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέττα μεταξύ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και του αναδόχου.
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας παρενέβη για την επίλυση κάποιων διαδικαστικών θεμάτων προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής.

Μάλιστα, με προσωπική του παρέμβαση πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγες μέρες, σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση υπό το συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπύρο Κοκκινάκη και με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσου Καλπαξίδη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεγαρέων κ. Σπύρου Κορώση, ώστε να διευθετηθούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες από την πλευρά της Δασικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Μπούρας επικοινώνησε σήμερα με τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Πατούλη και τον ευχαρίστησε για αυτή τη σημαντική εξέλιξη της υπογραφής της σύμβασης.

Δείτε τη δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη:

«Τα έργα του ΕΣΠΑ συνεχίζονται παρά την πανδημία του κορωνοϊού. Οι κάτοικοι της Κινέττας δεν μπορούν να περιμένουν. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που άλλαξαν δραματικά τη ζωή των κατοίκων, η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας στο πλευρό της την ΕΥΔΑΠ, στηρίζει έμπρακτα την περιοχή, διασφαλίζοντας την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Για τον λόγο αυτό, κρίναμε πως η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού στην Κινέττα, ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, πρέπει να εκκινήσει άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστούν πλήρως οι ανάγκες ύδρευσης του οικισμού και το έτος 2022 να μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές να απολαμβάνουν ποιοτικό νερό, με τη σφραγίδα της ΕΥΔΑΠ».

Δελτίο τύπου Βουλευτή Δυτικής Αττικής, Γιώργου Κώτσηρα:

Υπεγράφη, σήμερα, η σύμβαση για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή της Κινέτας. Επιλύεται, με αυτό τον τρόπο ένα ζήτημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους τις περιοχής επί πολλά χρόνια και με το οποίο είχε ασχοληθεί και ο κ. Κώτσηρας από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, καθώς ήταν και ένα από τα βασικά θέματα που είχε θέσει εξαρχής από κοινού με τους τοπικούς φορείς στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του ιδίου, των υπουργών κ.κ. Γεραπετρίτη και Οικονόμου, του Δημάρχου Μεγαρέων και φορέων της Κινέτας στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κώτσηρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη για την ουσιαστική παρέμβασή του και επίλυση του θέματος με την υπογραφή της σύμβασης. Δεδομένων των γενικότερων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η περιοχή αλλά και της σημερινής κατάστασης που βιώνουμε όλοι, τέτοιες κινήσεις που διασφαλίζουν την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών αποτελούν ελπίδα για το μέλλον. Η επαρκής υδροδότηση των νοικοκυριών της περιοχής, η οποία δοκιμάστηκε μάλιστα και από καταστροφικά φυσικά φαινόμενα ήταν επιτακτική.

Συνεχίζω την προσπάθεια να συνδράμουμε τις κοινωνίες της Δυτικής Αττικής για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας των πολιτών

Παρόμοια άρθρα

Back to top button