Τα Μέγαρα θα υποδεχθούν την Ολυμπιακή φλόγα στο ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία προς το Παρίσι

Τα βλέμματα όλου του κόσμου στράφηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, την Τρίτη 16 Απριλίου, όπου σχεδόν 100 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, άναψε η Ολυμπιακή φλόγα, πριν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι της που θα την οδηγήσει από την Ακρόπολη στο Παρίσι. Η Τελετή εμπνευσμένη από την αρχαιότητα, πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει στη συνέχεια: Στον σχεδιασμό ολόκληρης της προετοιμασίας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας και κατά τη διέλευσή της προς Αθήνα, ο Δήμος Μεγαρέων και η πόλη των Μεγάρων θα έχουν την τιμή να την υποδεχθούν, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που ενέκρινε τους σταθμούς υποδοχής κατά τη διαδρομή της. Σε αυτό συνετέλεσαν προθέσεις και ενέργειες του κ. Σπύρου Καλοζούμη μέλους της της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της Ε.Ε. και του τέως δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, κατά τον χρόνο διοίκησής του.

Στις 21 Ιανουαρίου 2024 η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων και ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης, ανέλαβαν την ευθύνη διοργάνωσης τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της 33ης Ολυμπιάδας στο Παρίσι με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή – ΕΟΕ, σύμφωνα με το οποίο η πόλη των Μεγάρων, με σεβασμό και τιμή αναλαμβάνει να υποδεχθεί την Ολυμπιακή φλόγα.

Η Διοίκηση πράττει τα δέοντα και τα συμπεφωνημένα, έχοντας έλθει σε επαφή και συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς που θα θωρακίσουν το μνημόνιο και την εφαρμογή του, καθώς και την ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή της τελετής. Επίσης σε συνεννόηση με την Α’ Βάθμια και Β’ Βάθμια Διεύθυνση τα σχολεία του Δήμου θα συμμετάσχουν, με τους μαθητές να παραστέκονται λαμβάνοντας μέρος σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός, αποκτώντας μία σπάνια εμπειρία.

Τέλος, προσκαλούνται όλοι οι πολίτες του Δήμου να παρευρεθούν και να υποστηρίξουν την εκδήλωση – τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας στην πόλη των Μεγάρων που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8:15 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Μεγάρων. Στις 8:03 υποδεχόμαστε την αποστολή και τη Φλόγα στην αερογέφυρα Μεγάρων (Οδός Μινώας – Πρατήριο Καυσίμων Ελίν). Θα ακολουθηθεί διαδρομή με λαμπαδηδρόμους, με προορισμό την κεντρική πλατεία Μεγάρων, σημείο στο οποίο θα λάβει χώρα το κύριο μέρος της τελετής και κατόπιν θα ακολουθήσει πορεία εξόδου της πόλεως από την 28ης Οκτωβρίου προς την οδό Βυζαντίου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Παρόμοια άρθρα

Back to top button