Βολές δημάρχου κατά του Γρηγόρη Σταμούλη

Ο κ. Σταμούλης, με την πρόσφατη ανακοίνωση-δικαιολογία για το πρόστιμο που καταλόγισε στο συνδυασμό του η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων, κατάφερε σε σχεδόν 300 λέξεις να αποκαλύψει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται. Κατάφερε να αποκαλύψει τη νοοτροπία του, την αδυναμία του να ανταπεξέλθει και στις πιο απλές απαιτήσεις και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο ανατρέπει την πραγματικότητα, προκειμένου να πείσει ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι είναι.

 

Στο συνδυασμό του κ. Σταμούλη η Επιτροπή καταλόγισε ένα μεγάλο πρόστιμο της τάξης των 4.900 ευρώ, για παρατυπίες ή αδυναμία να δικαιολογήσει τις εκλογικές του δαπάνες. Στη σχετική λίστα υπάρχουν πρόστιμα που ξεκινούν από 369 ευρώ.

 

Η δικαιολογία του κ. Σταμούλη ότι καθυστέρησε λίγες ημέρες να προσκομίσει τα στοιχεία, όπως ο ίδιος αναφέρει, είναι δύσκολο να πείσει. Το πρώτο θέμα που προκύπτει από την απάντηση του κ. Σταμούλη είναι ηθικό.

 

Ο άνθρωπος ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί, κατηγορεί τη διοίκηση για αδιαφάνεια, αδυνατεί να δικαιολογήσει που βρήκε τα χρήματα και πως τα χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Και ο πιο ανίδεος και αδιάφορος πολίτης είναι δύσκολο να πειστεί ότι για μία καθυστέρηση λίγων ημερών στην κατάθεση των δικαιολογητικών, η επιτροπή του καταλόγισε πρόστιμο 4.900 ευρώ.

 

Το δεύτερο θέμα που προκύπτει είναι ζήτημα ικανότητας και εγρήγορσης. Ο κ. Σταμούλης αποκαλύπτει την πλήρη αδυναμία του όχι να διοικήσει, αλλά ακόμη και να ανταποκριθεί στην πιο απλή διαδικασία, να κατανοήσει τις απαιτήσεις και να ανταποκριθεί με συνέπεια και ορθότητα στις απαιτήσεις αυτές. Η διαδικασία, όπως ο κ. Σταμούλης παραδέχεται, προέβλεπε ότι τα στοιχεία έπρεπε να δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, αλλά ο κ. Σταμούλης όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, τα δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του Δήμου και… επαναπαύθηκε στη μακαριότητά του! Ταυτόχρονα, ο ίδιος παραδέχεται ότι καθυστέρησε και δεν πρόλαβε τις προθεσμίες. Ο κ. Σταμούλης είχε μία υποχρέωση μετά τις εκλογές και -ακόμη και αν δεχθούμε ότι δεν υπάρχει θέμα δικαιολόγησης της προέλευσης των χρημάτωναπέτυχε να την εκπληρώσει. Εύλογα κάποιος μπορεί να διερωτηθεί από τη στιγμή που απέτυχε στην πιο απλή υποχρέωση, τι θα συμβεί εάν ξαφνικά βρεθεί αντιμέτωπος με τον όγκο των υποχρεώσεων που απαιτεί η Διοίκηση του Δήμου καθημερινά.

 

Το τρίτο θέμα που προκύπτει από την απάντηση του κ. Σταμούλη, είναι η “πολιτική” του αντίληψη και ο “πολιτικός” του λόγος. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, την ώρα που όπως σοφά λέει ο λαός μας “πιάστηκε με το κατσίκι στον ώμο” και τιμωρήθηκε, αντί να απολογηθεί συνεχίζει να κάνει ίσως το μόνο που γνωρίζει καλά, να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και να ρίχνει λάσπη. Είναι αδιανόητο ότι ακόμη και αυτή τη στιγμή, ο κ. Σταμούλης επιτίθεται στους θεσμούς, προσπαθεί να πάρει μαζί του στην κατρακύλα του, όλο το πολιτικό σύστημα, όλους τους συνδυασμούς, υποστηρίζοντας ότι οι άλλοι (και όχι αυτός) ξοδεύουνυπέρογκα ποσά για να εξαγοράσουν ψήφους“. Ο αδιόρθωτα λαϊκιστής κ. Σταμούλης, ρίχνει λάσπη, απαξιώνει την πολιτική, υποτιμά βάναυσα τους πολίτες, και επιχειρεί να εμφανιστεί για άλλη μία φορά ως κατατρεγμένος που χάνει τις εκλογές, όχι γιατί οι πολίτες δεν πείθονται από την παρουσία του, αλλά γιατί οι πολίτες εξαγοράζονται!

 

Η απαξίωση των θεσμών προκύπτει και από την πλήρη απαξίωση της Επιτροπής, του ελέγχου, αλλά και από την βεβαιότητά του για τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Η ασέβεια του κ. Σταμούλη απέναντι στους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την Τοπική Αυτοδιοίκηση τους ελεγκτικούς φορείς, τη στιγμή που βρίσκεται υπόλογος, αποκαλύπτει και τον χαρακτήρα του.

 

Το μόνο θετικό που προκύπτει από τις σχεδόν 300 λέξεις που επέλεξε ο κ. Σταμούλης προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είναι το γεγονός ότι αποκαλύπτει πλέον σε όλους τους πολίτες, την αδυναμία του να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο απλές απαιτήσεις, αποκαλύπτει το μέγεθός του, το χαρακτήρα και την πολιτική του σκέψη.

 

Τέλος, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης τονίζει ότι ανέμενε η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση των μελών του συνδυασμού του κ. Σταμούλη, η κοινοποίηση του προγράμματός του και κάποιων εκ των 35 (;) προτάσεών του, να συμβάλλουν εποικοδομητικά στο δημό&osigma;ιο διάλογο. Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, οι πολίτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη ρηχότητα και τη χαοτικήλογική” του κ. Σταμούλη. Οιπροτάσεις” και τοόραμά” του για το μέλλον του τόπου, κινήθηκαν στο πλαίσιο του αυτονόητου και αναφέρθηκε σε ζητήματα που έχουν ήδη εγκριθεί, υλοποιούνται και σε διαδικασίες που είναι ήδη διασφαλισμένες.

 

Είναι προφανές ότι το σοκ που υπέστη από το ναυάγιο της πρώτης προεκλογικής ομιλίας του, τον αποπροσανατόλισε τόσο που έχασε πλήρως τον ειρμό της σκέψης του. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σταμούλης είπε ότι θα διασφαλίσει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων (!) θα πλένει τους κάδους, θα κάνει ανακύκλωση, θα κλείσει την κλειστή χωματερή, δεν θα κλείσει το ΚΑΠΗ που λειτουργεί στην Κινέττα και θα κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που και ο ίδιος ψήφισε!

 

Δυστυχώς, φαίνεται ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο συνδυασμό του κ. Σταμούλη και η απόλυτη ανάδειξη των αδυναμιών του, τον οδηγούν σε ένα ακραία κατηφορικό πολιτικό δρόμο, τον οδηγούν στον άκρατο λαϊκισμό, τη λασπολογία, την προσπάθεια να απαξιώσει τους θεσμούς ως αντίβαρο στην δική του απαξίωση.

Σε αυτό το δρόμο κ. Σταμούλη δε θα σας ακολουθήσουμε.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button