Αθ. Μπούρας για Ναυπηγεία Ελευσίνας: Θα καταβληθούν οι αμοιβές των εργαζομένων για 6 ακόμη μήνες

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται σήμερα η με αρ. πρωτ. 1207/175 7.2.2022 τροπολογία, σύμφωνα με το άρθρο 2 της οποίας παρατείνεται για χρονικό διάστημα έξι μηνών, από 01.01.2022 έως 30.06.2022, όσο και το χρονικό διάστημα παράτασης του προγράμματος ναυπήγησης, η καταβολή από το πολεμικό Ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας.
Η εν λόγω δαπάνη, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, ανέρχεται στο ποσό των 6.150.000 ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, σύμφωνα με δελτίο τύπου εκ του γραφείου του, που προέδρευσε κατά τη διαδικασία της συζήτησης στην Ολομέλεια, πριν δώσει το λόγο στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για να τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης διάταξης, ευχαρίστησε την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεως κ. Άδωνη Γεωργιάδη για τη νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Μπούρας ευχήθηκε μέσα σε αυτό το εξάμηνο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, προκειμένου τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να αποκτήσουν νέα ιδιοκτησία, να σταματήσει η αγωνία των εργαζομένων και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων των Ναυπηγείων και βρίσκεται σε διαρκή και άμεση συνεργασία μαζί τους για την επίλυση κάθε ζητήματος.

Ο κ. Μπούρας πιστεύει ενθέρμως στην κανονική λειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Το σχετικό άρθρο 2 της Τροπολογία 1207/175 7.2.2022.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 1207-175 07.02.22

Παρόμοια άρθρα

Back to top button