Στο Αττικό Πάρκο το δελφίνι – Ανάγκη υποστήριξης και εθελοντών για άρρωστο δελφίνι στην Πάχη

Update 21:00 : Στις 5 το απόγευμα κατέφτασε δεύτερος γιατρός από την ομάδα Αρίων. Χορήγησε την κατάλληλη ενισχυτική αγωγή στο δελφίνι και μετά από αρκετές ώρες το θηλαστικό με τη βοήθεια όλων τραβήχτηκε από τη θάλασσα και μεταφέρθηκε στο Αττικό πάρκο.

Το όμορφο δελφίνι ανήκει στην κατηγορία των Ζωνοδέλφινων και δυστυχώς οι εξετάσεις του δεν είναι καλά. Παρ’ όλα αυτά η Μαρία Αρκομάνη ευχαριστεί την υπέροχη ομάδα που συμπαραστάθηκε και βοήθησε σήμερα το θηλαστικό λειτουργώντας «σαν μια γροθιά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Πληγωμένο και άρρωστο δελφίνι εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στις 10:00 στην Πάχη Μεγάρων προκαλώντας αίσθηση, αλλά και ενεργοποίηση εθελοντών και κατοίκων.

Η Μαρία Αρκομάνη του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτος Παλμός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο σημείο. Εκλήθη γιατρός από το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι πέρα από αιμοληψία από το πληγωμένο δελφίνι, ούτως ώστε οι εργαστηριακές αναλύσεις να εμφανίσουν περισσότερα δεδομένα.

Αυτήν την ώρα (15:25) πληροφορούμαστε ότι έχει κληθεί άλλος γιατρός ο οποίος από στιγμή σε στιγμή θα παράσχει εντατικότερη φροντίδα, καθώς γνωρίζει την περίπτωση του άρρωστου δελφινιού.

Παρ’ όλα αυτά ζητείται βοήθεια και συμμετοχή από εθελοντές για να κρατάνε το δελφίνι στην παραλία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button