Τρία νέα απορριμματοφόρα αυτοκίνητα στο Δήμο Μεγάρων

Ο Τομέας της Καθαριότητας είναι από τους πλέον βασικούς και νευραλγικούς  των Υπηρεσιών του Δήμου Μεγαρέων και το θέμα της περισυλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίαρχο.

 

Το έργο των εργατών καθαριότητος αυτό το διάστημα είναι πολύ μεγάλο αφού ο πληθυσμός του Δήμου Μεγαρέων σχεδόν διπλασιάζεται από τους παραθεριστές των οικισμών και απαιτείται σωστός προγραμματισμός και αρκετά μέσα.

 

Πολύ σπουδαίο γεγονός λοιπόν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας  είναι η απόκτηση τριών νέων απορριμματοφόρων που θα βοηθήσει σημαντικά να λυθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο να μαζεύονται στην ώρα τους τα σκουπίδια και να είναι οι παραθεριστικοί οικισμοί  και οι πόλεις των Μεγάρων και της Νέας Περάμου καθαρές.

 

Ήδη παρελήφθησαν τα δύο, το ένα παραχωρήθηκε από την Εταιρεία Ανακύκλωσης, το δεύτερο τύπου πρέσας χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων,  δωρεά και προσφορά των ΕΛ.ΠΕ.

 

Το τρίτο υπερσύγχρονο κι αυτό τύπου πρέσας και χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, αγοράστηκε από το Δήμο με πίστωση από το “Πράσινο Ταμείο”.

 

Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση και θα παραληφθεί από το Δήμο περίπου σε ένα μήνα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button