Για την ύδρευση της Κινέτας προς κ. Σταμούλη

Η διοίκηση μας έθεσε ως μια από τις κύριες προεκλογικές της δεσμεύσεις, τη σύνδεση της Κινέττας με τον τροφοδοτικό αγωγό νερού της ΕΥΔΑΠ. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων μας διερευνήσαμε τους τρόπους υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου.

Ένα είναι βέβαιο, ότι για το συγκεκριμένο έργο δεν βρήκαμε τίποτα!

Καμία προμελέτη που να αποδεικνύει την πρόθεση έστω της προηγούμενης διοίκησης να ασχοληθεί με το θέμα.

Ξεκινήσαμε από το μηδέν και βαδίσαμε με σωστά και μελετημένα βήματα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν ήταν άλλο από την εκπόνηση της οριστικής μελέτης του έργου. Έτσι κάναμε το πρώτο βήμα που δεν ήταν άλλο από την εκπόνηση και υποβολή προς έγκριση από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, της Προκαταρκτικής Μελέτης της κατασκευής του τροφοδοτικού αγωγού από τα Μέγαρα στην Κινέττα. Η μελέτη αυτή εκπονήθηκε από την.. ανίκανη όπως την αποκαλείτε στο κείμενο σας, Τεχνική Υπηρεσία του δήμου(άρα δεν κόστισε τίποτα) και εγκρίθηκε από το ανωτέρω Συμβούλιο στις 24/11/2011.

Παράλληλα προχωρήσαμε στην εκπόνηση και υποβολή προς έγκριση  της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου για θέματα περιβαλλοντολογικά, κ. Ευάγγελο Οικονομόπουλο. Η μελέτη αυτή υπό άλλες συνθήκες θα στοίχιζε στο δήμο τουλάχιστον 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%. Με τη συμβολή του κ. Οικονομόπουλου η μελέτη στοίχισε ένα μηνιαίο μισθό του, δηλ. 900 ευρώ! Παρόλα αυτά για τον κ. Σταμούλη οι Ειδικοί Σύμβουλοι είναι περιττοί και αποτελούν σπατάλη για το δήμο!

Για την άμεση έναρξη του έργου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της επιβολής δυνητικού  ανταποδοτικού τέλους για το έργο αυτό στους δημότες της Κινέττας, ύψους 1250 ευρώ, κάτι που το είχαμε δηλώσει προεκλογικά, όταν λέγαμε ότι θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου με τη διαδικασία της αυτοχρηματοδότησης.

Το δε ύψος του τέλους ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ από κοινού σε συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέττας, όπου παρέστησαν εκπρόσωποι από όλους τους συλλόγους! Αυτό για τον κ. Σταμούλη είναι κοροϊδία! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μετά από επίπονες προσπάθειες και με γνώμονα πάντα το μικρότερο κόστος το Δεκέμβριο του 2012 προχωρήσαμε μετά από διαγωνισμό στην ανάδειξη Συμβούλου ο οποίος θα βοηθήσει στην τελική ωρίμανση της Μελέτης του έργου και την υποβολή της προς ένταξη στο ΕΣΠΑ! Εδώ πρέπει να σταθούμε και να επισημάνουμε ότι ο Δήμαρχος παρόλο που υπήρχε η απόφαση της επιβολής του τέλους, κάτι που το ήθελαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΕΤΤΑΣ, δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή την προσπάθεια του για ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Αττικής, δηλ. στο ΕΣΠΑ. Έτσι μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες σε δύο συναντήσεις που έγιναν στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου δυτ. Αττικής κ. Στ. Δήμου, μια με τον Γενικό Διευθυντή της Περιφέρειας Αττικής κ. Θ. Καρδοματέα και μια με το Διευθυντή της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (ΕΔΑ), κ. Κ. Λέμμα, διασφαλίστηκε η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ. Στο σημείο αυτό πρέπει να εξάρουμε ιδιαιτέρως τη συμβολή της κ. Δήμου στη συζήτηση και να την ευχαριστήσουμε δημόσια, εκ μέρους όλων των δημοτών της Κινέττας.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του μελετητή, τον επόμενο μήνα η οριστική μελάτη θα είναι έτοιμη προς υποβολή.

Ο κ. Σταμούλης, αδιόρθωτος εξακολουθεί να  εξαπατά τον κόσμο με τίτλους όπως αυτός «προτάσεις(!) για νερό σε Κινέττα και Αλεποχώρι». Αλήθεια μπορεί να μας πει κάποιος που διαβάζει το κείμενο του κ. Σταμούλη, αν υπάρχουν προτάσεις καταγεγραμμένες προτάσεις;   ΚΑΜΙΑ!

Στη συνέχεια, αφού ως παντογνώστης εκμηδενίζει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τη θεωρεί ανίκανη να εκτελέσει ένα έργο σαν κι αυτό με Αυτεπιστασία, οδηγεί τον αναγνώστη με μια αλληλουχία  απίστευτων επιχειρημάτων στο συμπέρασμα ότι… ορθώς πράττουμε ως διοίκηση και στρεφόμαστε σε άλλες κατευθύνσεις!

Και εμείς ρωτάμε, έβγαλε κανείς αναγνώστης συμπέρασμα από τα γραφόμενα του κ. Σταμούλη; Ποιες είναι οι τελικά οι προτάσεις του για τη μεταφορά του νερού στην Κινέττα; ΚΑΜΙΑ!

Στη συνέχεια με περισσό θράσος πιστεύοντας ότι απευθύνεται σε κρετίνους, ολοκληρώνει το κείμενο με τις… προτάσεις του για τη μεταφορά του νερού στο Αλεποχώρι. Ποιες είναι αυτές; «..πρέπει να μπει στο σχεδιασμό μεταφοράς νερού και κατασκευής δικτύου ύδρευσης απαραιτήτως και το ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ με πιθανά παρακλάδια(!) προς ΠΕΥΚΕΝΕΑ και ΖΑΧΟΥΛΗ»! Επειδή ο ίδιος προφανώς  δεν έχει επίγνωση αυτών που τόσο ανάλαφρα γράφει, τον πληροφορούμε ότι για ένα τέτοιο έργο ο δήμος πρέπει να δαπανήσει αρχικά από ίδιους πόρους τουλάχιστον 500.000 ευρώ για τη Μελέτη, αφού αυτή δεν χρηματοδοτείται και στη συνέχεια να διασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή από οπουδήποτε αλλού, ύψους περίπου 20.000.000 ευρώ!   Ο σοφός λαός έχει πάντα την απάντηση στους πολιτικούς τσαρλατάνους. Ποια είναι αυτή; ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button