Τώρα: Η ‘αντρίκεια’ και έμπλεη επιχειρημάτων αντιπολίτευση του Τώρα δεν αντιπαρέρχεται με την ‘σιγή ασυρμάτου’

Πιστοί στις δεσμεύσεις μας (από την προηγούμενη δημοσίευσή μας) προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και προς το σύνολο των συνδημοτών μας, (καθώς πληθαίνουν ευχάριστα οι επιβραβεύσεις για την τίμια αντιπολιτευτική μας στάση), θα επιχειρήσουμε μέσω αυτής της αναρτήσεως, να αναλύσουμε και κυρίως να αποκαλύψουμε την επικοινωνιακή τακτική του Δημάρχου και τον ηγεμονικό μονόλογό του.

 

Από την ημέρα που ο κ. Σταμούλης ανέλαβε τα υψηλά του καθήκοντα ως Δήμαρχος Μεγαρέων, αφού του ευχηθήκαμε ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο του, (κάτι που συνεχίζουμε να κάνουμε έως σήμερα ειλικρινά, ανεπιτήδευτα και αμεθόδευτα), του θέσαμε, μέσω του επικεφαλής μας Γιώργου Μπερδελή, αλλά και μέσω των Δελτίων Τύπου, που εκδίδουμε, μερικά απλά και συνάμα ουσιαστικά ερωτήματα.

 

Ο κ. Δήμαρχος και το επικοινωνιακό επιτελείο του (εκείνο, το ίδιο, που δυναμίτισε και υπονόμευσε την πραγματοποίηση του προεκλογικού debate, αφού τα προεκλογικά γκάλοπ έδιναν σαφές προβάδισμα στον συνδυασμό τους, οπότε γιατί να «δώσουν βήμα» στο συνεχόμενα ανερχόμενο «Τώρα» και στον Γιώργο Μπερδελή, όπως κατά δήλωσή του παραδέχθηκε δημόσια, υπερηφανευόμενος εκ των υστέρων, ο εν ενεργεία αντιδήμαρχος οικονομικών), επέλεξαν με την ίδια «κουτοπόνηρη», παλαιοκομματική τακτική να μην απαντούν σε κανένα ερώτημά μας και σε κανέναν προβληματισμό μας, ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρά είναι και από το πόσο απασχολούν τις κοινωνίες των πόλεών μας.

 

Ακριβώς το ίδιο βέβαια, ισχύει και για τον κ. Μαρινάκη.

 

 Για του λόγου το αληθές, η ανάρτησή μας με τίτλο «Μαύροι ή Εθελοντές, όπως κι αν τους προφέρετε δεν ξεπλένουν τις ανομίες σας κύριοι Σταμούλη και Μαρινάκη» έγινε αποδεκτή από το σύνολο του τοπικού Τύπου αλλά και από πλήθος συνδημοτών μας, αφού την δημοσίευσή της ακολούθησαν εκατοντάδες κυριολεκτικά σχόλια και αναλύσεις τόσο στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο όσο και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

 

Και αυτή είναι μόνο μία ενδεικτική αναφορά, καθώς γινόμαστε καθημερινά δέκτες πλειάδας θετικών μηνυμάτων από το σύνολο των πολιτών σε κάθε πολιτική παρέμβασή μας.

 

 Οι μόνοι που επέλεξαν την ένοχη σιωπή είναι οι άμεσα ερωτώμενοι και αυτοί που υποχρεούνται να δώσουν απαντήσεις.

 

Οι κ.κ. Σταμούλης και Μαρινάκης έχουν επιδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε μια καταιγίδα ύβρεων, προσωπικής αντιπαραθέσεως, χαρακτηρισμών που δεν συνάδουν με αιρετούς, αλλά και το κυριότερο σε ένα διάλογο, που δεν ενδιαφέρει τους πολλούς αλλά αποκλειστικά και μόνο την ματαιοδοξία τους και τον επάρατο εγωισμό τους.

 

Κλασικό παράδειγμα αποτελεί η αντιμετώπιση από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, της επερωτήσεως του Γιώργου Μπερδελή για την πρόληψη κατά των εκτάκτων καιρικών φαινομένων.

 

Αντί να απαντήσει στο πλήρες και απόλυτα ορθό, ως προς την νομιμότητα της διατύπωσης, ερώτημα του επικεφαλής μας, επέλεξε να απαντήσει στο μεταγενέστερο και ελλιπές δημοσίευμα του κ. Μαρινάκη, διαιωνίζοντας την ατελέσφορη προσωπική τους κόντρα εις βάρος του συνόλου των δημοτών και ευχαριστώντας κατά την προσφιλή του τακτική, δικούς του ανθρώπους.

 

Καταγγέλλουμε στους δημότες των πόλεών μας την πρακτική των κ.κ. Σταμούλη και Μαρινάκη.

 

Στόχος τους είναι να σύρουν την πολιτική ατζέντα γύρω από το αρρωστημένο εγώ τους, αποκλείοντας όλους τους άλλους από τον διάλογο, αποσκοπώντας στην εσαεί διατήρησή τους στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

 

Μόνη τους επιθυμία είναι η αγκίστρωση στον ιστό της εξουσίας και όσο για τα υπόλοιπα «γαία πυρί μειχθήτω».

 

Και όσον αφορά στον κ. Μαρινάκη, το μήνυμα των εκλογών ήταν ηχηρό και αρκούντως δεικτικό της μεταστροφής της κοινής γνώμης προς το πρόσωπό του.

 

Ο κ. Σταμούλης όμως, δείχνει να μην παραδειγματίσθηκε από το πάθημα του «Διόσκουρού» του.

 

Συνεχίζει, παρότι εκλεγμένος Δήμαρχος, να σύρει τις πόλεις μας στην έλλειψη ενημερώσεως και ουσιαστικού διαλόγου, παρασυρμένος από δυνάμεις ρεβανσισμού και ματαιοδοξίας.

 

Ίσως, οι εσχάτως προσληφθέντες παλαιοκομματικοί επικοινωνιακοί σύμβουλοί του, να του προτείνουν την προσφιλή τους τακτική του «ποιούμαι την νήσσαν», ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο, να αποφεύγει τις «κακοτοπιές».

 

Δεν εξηγείται αλλιώς η σπουδή του να μην απαντά σε τίποτα απ’ όσα βγαίνουν από το στόμα του Μπερδελή και των στελεχών του «Τώρα».

 

Επιτέλους κατανοήστε το κ. Δήμαρχε. Η «αντρίκεια» και έμπλεη επιχειρημάτων αντιπολίτευση του «Τώρα», δεν αντιπαρέρχεται με την «σιγή ασυρμάτου».

 

Εμείς στις συνεδριάσεις μας, σας ευχαριστούμε, που μας δικαιώνετε δια της ανυπαρξίας σας και μας γιγαντώνετε στην συνείδηση του λαού, αλλά εσείς δυστυχώς, δεν αντιλαμβάνεστε ότι η πρακτική του «χαλίφης στην θέση του χαλίφη» την οποία επιλέξατε, δεν έχει θέση στην σημερινή κοινωνία και αργά ή γρήγορα θα λάβετε την «απάντηση» που σας αρμόζει, όπως ακριβώς την έλαβε και ο κ. Μαρινάκης.

 

Δεν σας κρύβουμε όμως, ότι προβληματιζόμαστε και αγωνιούμε έντονα και ταυτόχρονα ελπίζουμε, την στιγμή που θα πάρετε το μήνυμα σας από την κοινωνία, να μην είναι πλέον αργά για τις πόλεις μας, τους δημότες τους και το μέλλον της ύπαρξής τους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button