Κλεάνθης Βαρελάς: «Έτος σκουπιδιών το 2020;»

Ο συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» απέστειλε δελτίο τύπου σχετικά με τα συσσωρευμένα σκουπίδια σε πολυσύχναστους δρόμους των Μεγάρων, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.

Δείτε το δελτίο τύπου:

Μπορεί να αλλάξαμε χρονιά και να αφήσαμε πίσω μας κάθε άσχημη ανάμνηση αλλά η δημοτική διοίκηση του κ. Σταμούλη είναι εδώ να μας θυμίζει τον αναχρονισμό της και τη συνέπεια της στο να μην είναι συνεπής στις πάγιες υποχρεώσεις της.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι πολίτες διαπιστώνουν ότι η ανταπόδοση των τελών καθαριότητας δεν είναι ορατή στις γειτονιές τους. Η φιλοδοξία του κ. Σταμούλη να γίνει το 2020 έτος ανακύκλωσης, όπως δήλωσε ο ίδιος την Πρωτοχρονιά, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την τραγική πραγματικότητα που είναι ξεχειλισμένοι κάδοι, σκουπίδια περιμετρικά αυτών και μικρές χωματερές σε διάφορα σημεία του δήμου άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Όσο δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός, όσο χρησιμοποιούνται μέθοδοι που ανήκουν στο παρελθόν, και όσο δεν προωθείται σωστά η ανακύκλωση, θα αντικρίζουμε τέτοιες ντροπιαστικές εικόνες. Και μάλιστα την ώρα που η διοίκηση μπορεί απλά να κάνει αντιγραφή όσα άλλοι δήμοι εφαρμόζουν με σύγχρονο τρόπο και επιτυχία.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το παρόν κείμενο είναι τραβηγμένες την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 στις 3 το μεσημέρι και μαρτυρούν ότι η νέα χρονιά δεν θα διαφέρει καθόλου με την προηγούμενη.

Πριν οι αρμόδιοι, και δη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Φυλακτός, επιρρίψει ευθύνες στους πολίτες για αυτήν την κατάσταση, όπως συνηθίζει να κάνει ή να υπονοεί, να σκεφτεί με όσες δυνάμεις διαθέτει αν πιστεύει ότι αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν την τόσο σοβαρή θέση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button