Το Ράλλυ Αντίκα στα Μέγαρα

Το Ράλλυ Αντίκα, αποτέλεσε αφορμή για τους λάτρεις του παλαιού αυτοκινήτου, να συγκεντρωθούν το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στην πίστα της Πάχης Μεγάρων, σε μια γιορτή με πρωταγωνιστές πρότυπα αυτοκίνητα- αντίκες. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό υπερθέαμα με τη μαγεία μιας άλλης εποχής.

Το Grand Prix 24 Laps διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο ΣΙΣΑ συμμετείχαν 136 συνολικά οδηγοί χωρισμένοι σε 34 ομάδες των 4 αυτοκινήτων. Η τετράδα κάθε ομάδας έκανε ταυτόχρονα 6 γύρους στην πίστα με τον συνολικό χρόνο της ομάδας να διαμορφώνει το αποτέλεσμα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της διαδικασίας ήταν η εκκίνηση τύπου Le Man, με τους οδηγούς να βρίσκονται απέναντι από τα αυτοκίνητα και με το σήμα του κριτή να πρέπει να μπουν, να δέσουν τις ζώνες και στη συνέχεια να εκκινήσουν, γεγονός που σε ορισμένους ιδιαίτερα ευέλικτους έδωσε συγκριτικό πλεονέκτημα.

Πέρα από τα αποτελέσματα, οι πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν τα πολλά και καλά συντηρημένα αυτοκίνητα του χθες, ο πολύ καλός καιρός αλλά κυρίως η καλή διάθεση των οδηγών που είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα τους σε ιδανικές και ασφαλείς συνθήκες, με στόχο πάνω απ όλα τη απόλαυση της οδήγησης και το «παιχνίδι» μεταξύ φίλων με αντίπαλο το χρονόμετρο.

[Πηγή:Νέα Πνοή,από Βιβή Σκλαβούνου 07/12/10]

Παρόμοια άρθρα

Back to top button