Το «Κίνημα των Περαμίων» της Κυζίκου – Παρουσίαση βιβλίου της Φιλολόγου – Βυζαντινολόγου Στ. Χονδρίδου

«Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Πέραμος», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, η παρουσίαση του βιβλίου της συντοπίτισσάς μας καθηγήτριας Φιλολόγου, Βυζαντινολόγου κ. Σταυρούλας Χονδρίδου με τίτλο: Το «Κίνημα των Περαμίων» της Κυζίκου, εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Περαμίων Κυζικηνών και η συγγραφέας», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους απόγονοι των Περαμίων της Κυζίκου, πολλοί φίλοι της ανάγνωσης, εκπρόσωποι των γραμμάτων όπως ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και αντιπρόεδρος Φίλων του Μουσείου Δροσίνη κ. Αναστάσιος Στέφος, η γενική γραμματέας Επιτροπής Ποντιακών Μελετών κ. Γεωργία Χαριτίδου, η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Κική Αλατζόγλου, καθώς και εκπρόσωποι τόσο του τόπου μας όσο και του Κοινοβουλίου μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αττικής και Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Δήμας, ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Φωτίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου κ. Ιωάννης Σεβαστής.

Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος του Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών, κ. Ελπίδα Χονδρίδου, ενώ για το βιβλίο και για το τι περιγράφεται σε αυτό μίλησε η συγγραφέας καθώς και η καθηγήτρια Φιλολογίας Ανθρωπολόγος κ. Χριστίνα Βέικου και η φοιτήτρια ΑΕΙ Αναστασία Σαββίδου.

Η παρουσίαση επενδύθηκε μουσικά με τη συνοδεία των μουσικών στο βιολί Κώστα Χατζόπουλου και στην κιθάρα ο Σπύρος Παπανικόλας. Το βιβλίο αυτό αποτελεί παρακαταθήκη στην ιστορία του τόπου μας και προσφορά τόσο στη ανάκληση μνήμης των παλαιοτέρων γενεών και γνώσης για τις επερχόμενες. Μαζί με το βιβλίο του Αυγερινού Σγουρίδη αποτελούν την καταγραφή μνήμης και την άσβεστη φλόγα της αλησμόνητης πατρίδας μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button