Εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Γυναίκας» από το Δήμο Μεγαρέων

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δ. Μεγαρέων συνδιοργανώνουν εκδήλωση με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγάρων (Χρ. Μωραΐτου & Γ. Μαυρουκάκη) με θέμα «Η Γυναίκα το 2016».

 

Ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι γυναίκες αναγνωρισμένου κύρους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και οι θεματικές ενότητες θα αφορούν τόσο στη θέση της γυναίκας όσο και σε τρόπους προστασίας της:

α) «Η Ιστορία των Δικαιωμάτων των Γυναικών και ο ρόλος της Ευρώπης από το 1821 μέχρι σήμερα», από την Κα Καραμάνου Άννα, τ. Mέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών & Ισότητας των φύλων, τ. Εθνική εκπρόσωπος σε δύο ευρωπαϊκά δίκτυα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα πολιτικής ισότητας ευκαιριών και απασχόλησης και τ. Γενική Γραμματέας Ισότητας  του Υπουργείου Εσωτερικών,

β) «Η Κατάργηση της σαρίας, του ιερού νόμου του Ισλάμ», από την Κα Λατσού Μαρία, Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελληνίδων Νομικών και

γ) «Η Εξασφάλιση της καταβολής της επιδικασθείσας διατροφής», από την Κα Κολονιώτου Αικατερίνη, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνίδων Νομικών.

                 

Επίσης, θα γίνει μια μικρή αναδρομή στη θέση της γυναίκας στην πολιτική σκηνή του Δήμου Μεγαρέων τα τελευταία 65 χρόνια.

 

Τέλος, θα υπάρχει χρόνος για απαντήσεις σε ερωτήματα του κοινού σε θέματα που άπτονται των προβλημάτων που οφείλονται σε έμφυλες διακρίσεις. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button