Το «αναπτυξιακό πρόγραμμα» του κ. Σταμούλη

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Σταμούλης παρουσίασε στην τοπική κοινωνία το «πρόγραμμα» για την επόμενη πενταετία. Το «πρόγραμμα» έτσι όπως παρουσιάστηκε στους πολίτες αποτελεί μία ατέρμονη αοριστολογία, για την ανάπτυξη, το περιβάλλον, τη διαφάνεια, την ενίσχυση της κοινωνίας κλπ (δεν παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες δράσεις και μέθοδοι υλοποίησης). Στα ελάχιστα σημεία που αναφερόταν σε συγκεκριμένα έργα, αναφερόταν σε έργα που έχουν ήδη γίνει. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η παρουσίαση του προγράμματος αποκαλύπτει τη λογική, τη νοοτροπία και την κενότητα του κ. Σταμούλη και των συνεργατών του.

Και αναφερόμαστε συγκεκριμένα:

 • Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ένας υποψήφιος επιχειρώντας επικοινωνιακά να χτυπήσει τη διοίκηση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξαιτίας της σφοδρής οικονομικής κρίσης να υποστηρίζει ότι: «η κρίση έχει πλέον λήξει»! Ο «αντιμνημονιακός» και «ανεξάρτητος» κ. Σταμούλης που σύμφωνα με δημοσιεύματα που ποτέ δεν διέψευσε, αγωνίστηκε για την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων κλπ, ο λάβρος κατήγορος της κυβερνητικής πολιτικής των περικοπών, αλλάζει τακτική και σήμερα δηλώνει (επηρεασμένος άραγε από την έξοδο της χώρας στις αγορές;) ότι η κρίση έχει λήξει! Είναι πραγματικά δύσκολο για κάποιον να παρακολουθήσει τις μεταλλάξεις του κ. Σταμούλη.
 • Ο «ανεξάρτητος» κ. Σταμούλης δηλώνει ότι θα κλείσει τις πόρτες στην κεντρική διοίκηση, Κυβέρνηση, Περιφέρεια κλπ γιατί όπως υποστηρίζει αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα και τις λύσεις θα τις δώσουν οι πολίτες, Ο ρόλος των πολιτών είναι εξαιρετικά κρίσιμος, όμως με κλειστές πόρτες πως θα διεκδικήσετε για παράδειγμα χρήματα από το ΕΣΠΑ για έργα κ. Σταμούλη;
 • Στο κεφάλαιο ανάπτυξη ο κ. Σταμούλης είναι ακόμη πιο αποκαλυπτικός. Το μοναδικό συγκεκριμένο «αναπτυξιακό» έργο που οραματίζεται είναι «η αναβάθμιση και πλήρης λειτουργία των σφαγείων», τα οποία λειτουργούν και έχουν ανακαινισθεί και ήταν από τα πρώτα έργα που υλοποίησε η διοίκηση Μαρινάκη. Όντως έχετε δίκιο κ. Σταμούλη αυτού του είδους η «ανάπτυξη» μπορεί να γίνει και χωρίς τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
 • Στο κεφάλαιο έργα υποδομής, το μοναδικό έργο που περιγράφεται είναι η βελτίωση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, και πάλι έχετε δίκιο κ. Σταμούλη, αυτή η «ανάπτυξη» μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Για να μην κουράζουμε τους αναγνώστες προτείνουμε κ. Σταμούλη να μελετήσετε καλύτερα τις ανακοινώσεις της διοίκησης, να μιλήσετε με τον κόσμο και τους επιχειρηματίες και ίσως τότε αντιληφθείτε τι σημαίνει έργο υποδομής και πως συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου.
 • Για τα προγράμματα «δημιουργικής απασχόλησης των νέων» και της τρίτης ηλικίας που εξαγγείλατε θα θέλαμε να προχωρήσετε σε λεπτομέρειες γιατί μπορεί να φανούν χρήσιμα σε συμπολίτες μας που ασχολούνται με παιδικούς σταθμούς, καθώς μόνο εκεί η «δημιουργική απασχόληση», ή σε ένα καθεστώς τύπου Βορείου Κορέας θα αποτελούσε αντικείμενο δημοσίου διαλόγου. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο «επαγγελματικός προσανατολισμός» αποτελεί μάθημα στο Λύκειο.
 • Στον άξονα πολιτισμός και αθλητισμός, δηλώνετε ότι θα προχωρήσετε σε δράσεις στήριξης των «Τεχνών, όπως η ζωγραφική, το θέατρο, ο κινηματογράφος, ο χορός και το τραγούδι», ξεχάσατε τη γλυπτική κ. Σταμούλη. Όπως επίσης ξεχάσατε να μας πείτε ποιες είναι αυτές οι δράσεις. Ξεχάσατε επίσης να πείτε ότι αυτή την τριετία έχει ολοκληρωθεί ένα τεράστιο πρόγραμμα ανακαίνισης των αθλητικών υποδομών και έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότηση κατασκευής νέων γηπέδων.
 • Χαιρόμαστε που στον τομέα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη έχετε μελετήσει τα έργα που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί για την αειφόρο ανάπτυξη, την ανακύκλωση, τη διαχείριση αποβλήτων (ο βιολογικός είναι σημαντικό έργο υποδομής που ήδη κατασκευάζεται, το εργοστάσιο κοπριάς που ήδη λειτουργεί, το κλείσιμο της χωματερής, η διαχείριση της λυματολάσπης κλπ αποτελούν δράσεις που ήδη εφαρμόζονται).
 • Τονίζετε στην προγραμματική σας διακήρυξη ότι συνεργαστήκατε με τον πρώην Δήμαρχο της Νέας Περάμου για τα έργα στην πόλη, αλλά για άλλη μία φορά (εκτός από το παραμύθι της εγκατάλειψης) δεν προχωρήσατε σε κάποια έστω και αόριστη εξαγγελία για τη Νέα Πέραμο. Πρέπει να μας εξηγήσετε γιατί μπλοκάρατε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση της διοίκησης για την αξιοποίηση της περιοχής των πρώην κατασκηνώσεων της ΣΠΑΠ.
 • Υποστηρίζετε ότι «θα αποχωρήσουν οριστικά οι ύβρεις» και αναρωτιόμαστε γιατί δεν το κάνατε πράξη τα χρόνια που βρίσκεστε στην αντιπολίτευση;  Ή γιατί σε ένα μεγάλο τμήμα της παρουσίασης του «προγράμματος» αναλωθήκατε στο να πετάτε λάσπη στη διοίκηση και να λαϊκίζετε;
 • Υποστηρίζετε ότι θα αποχωρήσει οριστικά η αδιαφάνεια και οι συναλλαγές. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχετε απαντήσει, γιατί δεν έχετε δώσει μία έστω διευκρίνιση σχετικά με την ομολογημένη συναλλαγή σας με την εταιρεία «Ολυμπία Οδός» την ώρα που όλη η κοινωνία διαμαρτύρεται έντονα για τα νέα διόδια και τις αυξήσεις, ή για τις κρυφές επαφές σας με τα ΕΛΠΕ και το ΔΕΣΦΑ προγενέστερα και τα αποτελέσματα που είχαν αυτές…
 • Φυσικά επανέρχεστε στον άκρατο λαϊκισμό και δηλώνετε ότι θα καταργήσετε τα διόδια, θα διώξετε τους Ρομά (που δεν θα έρθουν) θα φέρετε πίσω τις δημόσιες υπηρεσίες, εμείς εάν οι πολίτες σας επιλέξουν, δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα σας και δεν θα υιοθετούμε κάθε φωνή ενάντια στα συμφέροντα του δήμου, όπως πράξατε κατά τη διάρκεια αυτής της τριετίας.
 • Λέτε ότι δεν έχετε προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος στην περιοχή όπου ετοιμάζει προφίλ υποψηφίου από το 2002.
 • Τέλος, υποστηρίζετε ότι η επόμενη πενταετία «αποτελεί  ένα χρονικό διάστημα ικανό, για να πάρει σάρκα και οστά το δυναμικό πρόγραμμα», ελπίζουμε μέχρι τις εκλογές να παρουσιάσετε πρόγραμμα για να συμβάλετε και εσείς στο Δημόσιο Διάλογο και επίσης ελπίζουμε ότι δεν θα περιοριστείτε στις αόριστες γενικεύσεις, το λαϊκισμό και την ακατάσχετη «υποσχεσιολογία» που κατά τα άλλα στηλιτεύετε.

Η διοίκηση του δήμου και ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης, από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου καταθέτουν προτάσεις στο Δημόσιο Διάλογο, καταθέτουν συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα. Ο κ. Μαρινάκης σέβεται τον Δημόσιο Διάλογο, σέβεται τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών και αναμένει να επιδείξουν ανάλογη συμπεριφορά και οι υπόλοιποι συνδυασμοί. Επίσης ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει ότι οι εμπεριστατωμένες προτάσεις, το σχέδιο, όπως επίσης η προσφορά των τοπικών ΜΜΕ στη διεξαγωγή του διαλόγου αποτελούν αναπόσπαστα συστατικά της προεκλογικής διαδικασίας και αναμένει ότι όλοι θα ανταποκριθούν στον δημοκρατικό ρόλο τους.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button